Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

A húsvéti nyuszi hozta a szezon 23. győzelmét

Ismét 40 gól fölé jutottunk a Szent István SE ellen.
A húsvéti nyuszi hozta a szezon 23. győzelmét

Nagyszombat napján a forduló előtt hetedik helyen álló Szent István SE vendégeként folytattuk bajnoki szereplésünket és mint a meccs végére kiderült, elképesztő menetelésünket. A tabellát 100%-os mutatóval vezető csapatunk az elején ugyan kicsit az öltözőben maradt, de a negyedik percre Pődör Rebeka révén már egalizáltunk is. Nem sokkal később Kazai góljával a vezetést is átvettük, és innentől kezdve folyamatosan nálunk volt a két-három gólos előny. Negyedóra elteltével még jobban begyújtottuk a rakétákat, elhúztunk hét találattal (13-20), de a félidő hajráját megnyomták a hazaiak is, akik így meccsben tartották magukat a szünet utánra, 18-21.

Remekül kezdtük a második játékrészt, ismét rá tudtunk tenni egy lapáttal, és igazi csapatjátékkal újra növeltük a különbséget, 21-28-as vezetésünknél újabb SZISE időkérés következett. Becsülettel próbálkoztak visszazárkózni a hazaiak, de rendre levertük a rohamokat és nem hagytuk, hogy kérdések maradjanak a végjátékra. Mindkét oldalon a támadójáték dominált, így ismét 40 gól fölé jutva végül hét találattal, 41-34-re nyertünk és megszereztük zsinórban a 23. győzelmünket a szezonban.

SZISE – Bamba Marha – Szombathelyi KKA 34-41 (18-21)

NB I/B 23. forduló, Tököl Sportcsarnok, 150 néző

SZKKA: Csatlós, Christe (kapusok), Kazai 8, Pődör B. 4, Szmolek 2, Pődör R. 11, Kulcsár 7, Pálffy 5, Szeberényi 3, Varga N. 1, Balogh P., Böhm, Horváth A., Török, Hornyák Vezetőedző: Vida Gergő