Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Hazai forduló az U12-es Gyermekbajnokságban: Büszkék lehetünk a lányokra

Hazai forduló az U12-es Gyermekbajnokságban: Büszkék lehetünk a lányokra

Szombathelyen, az egyetemi csarnokban rendeztük vasárnap az U12-es Gyermekbajnokság aktuális fordulóját. Az eddigiekhez hasonlóan a hazai játéknapon is az U12-es és az idősebbek között pallérozódó U11-es csapatunk is részt vett. U12-es csapatunk két győzelemmel szolgálta ki a hazai közönséget, a Zalaegerszeg és a Csurgó együttese ellen is nyerni tudtak.

U12-es Gyermekbajnokság, 4. forduló, Szombathely:

Szombathelyi KKA I. - Egerszegi KK 2. 24-6

Szombathelyi KKA I. - Csurgói NKC 21-8

- Hatalmas öröm volt számunkra, hogy hazai környezetben játszhattuk le a soron következő fordulónkat. Új védekezési felállást kezdtünk gyakorolni, a győzelmek mellett az volt a hétvége legfőbb feladata, hogy beépítsük a játékrendszerünkbe. Támadásban több volt az egyéni vállalásunk, több technikai hibával játszottunk, mint szoktunk, de védekezésben teljes mértékben csapatként működtünk, ami mellé társult a parádés kapus teljesítményünk. A lányok büszkék lehetnek magukra, hiszen ismét két győzelemmel térhettek haza. Szülőknek/Hozzátartozónak/Szurkolóknak pedig külön köszönet a jó hangulat megteremtéséért. Dolgozunk tovább a céljainkért, hiszen jövő a Danube kupán szeretnénk megszerezni az aranyérmet – értékelte a fordulót U12-es csapat edzője, Horváth Konrád.


U11-es csapatunk ugyan nyerni nem tudott, de szívvel-lélekkel harcolt a hazai szurkolók, szülők előtt.

Szombathelyi KKA II. - Egerszegi KK 1. 11-13

Szombathelyi KKA II. - Csurgói NKC 6-20

- Az első mérkőzésen igaz még mindig félénken, de szívvel, lélekkel küzdöttek a lányok, ahogy kértem tőlük. Ennek köszönhetően végig izgalmas játékkal tudtuk szórakoztatni a hazai közönséget. A végjátékban elkövetett hibáink következtében végül vereséget szenvedtünk, DE nagyon büszke voltam a lányokra, hiszen megmutatták, hogy az U12-ben is képesek ilyen mérkőzéseket játszani. A második meccsről inkább nem nyilatkoznék. Történtek olyan külső tényezők, aminek következményeiről nem a lányok tehetnek. Ezeken a mentális dolgokon együtt, közösen dolgozunk tovább – fogalmazott Molnár Viktória, U11-es lányaink edzője.