Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

A Haladás Sportkomplexum csarnoka is alkalmas már az NB I-re

Csak a kiemelt bajnoki mérkőzéseket tudjuk az Aréna Savariába vinni. A hazai NB I-es meccseink nagy részét az ülésekkel kibővített Haladás Sportkomplexumban rendezzük. Hamarosan indul a helyre szóló bérletek értékesítése.
A Haladás Sportkomplexum csarnoka is alkalmas már az NB I-re

Klubunk számára kiemelten fontos a szurkolói élmény és a fenntartható gazdálkodás közötti egyensúly megtalálása. Az MKSZ elkészítette az előttünk álló NB I-es bajnokság pontos menetrendjét, ezért az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni Tisztelt Szurkolóinkat a legújabb fejleményekről és fontos információkról.

Az önkormányzat május 30-i határozata alapján bérleti díj megfizetése nélkül játszhatjuk NB I-es hazai meccseinket az Aréna Savariában, amit ezúton is köszönünk. A döntés óta folyamatos egyeztetések zajlottak klubunk és az Aréna üzemeltetője között és az általuk meghatározott költségek meccsenként meghaladnák az 1 millió forintot. Erre a közel 15 millió forintos plusz kiadásra azonban  klubunk nem tudott kockázatot vállalni, emiatt csakis a kiemelt mérkőzéseket rendezzük az Arénában.

A hazai bajnoki meccsek nagy részét ezért az ülőhelyekkel kibővített, így már NB I-re alkalmas Haladás Sportkomplexumban játsszuk a szezonban, ezt a lehetőséget ezúton is köszönjük a komplexum üzemeltetőjének. A Haladás Sportkomplexum költségei bérleti díjjal együtt hozzávetőlegesen az Aréna Savaria költségeinek a harmadát teszik ki.

Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy a Haladás csarnokába kevesebb nézőt tudunk beengedni, ezért úgy döntöttünk, hogy a mérkőzések zökkenőmentes lebonyolítása érdekében a 2024/25-ös NB I-es szezonra helyreszóló bérleteket fogunk értékesíteni.

Szeretnénk felhívni az érdeklődők figyelmét, hogy érdemes lesz minél gyorsabban lecsapni a szabad helyekre, hiszen a csarnok befogadóképessége még a bővítés után is igencsak limitált. Javasoljuk Szurkolóinknak, hogy a héten rendezett két hazai felkészülési mérkőzésen nézzék meg és döntsék el, hogy melyik szektor melyik ülését szeretnék választani, a bérletvásárláskor pedig majd lelátórajzzal is segítünk az érdeklődőknek.

További részletek hamarosan!