Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Az álom valósággá vált: Felépül az SZKKA munkacsarnoka

Hihetetlenül boldogok vagyunk, hiszen a Magyar Kézilabda Szövetség és a magyar kormány hivatalosan jóváhagyta, hogy 3 milliárd 215 millió forint TAO forrásból felépüljön Szombathely kézilabda munkacsarnoka.
Az álom valósággá vált: Felépül az SZKKA munkacsarnoka

A Pődör-lányok hosszabbítása mellett egy másik egészen fantasztikus bejelentés is megtörtént a ma délutáni sajtótájékoztatón. Pődör Zoltán ügyvezető és Dr. Hende Csaba tiszteletbeli elnök bejelentette, hogy megvalósul a már tíz éve dédelgetett közös álmunk: a Magyar Kézilabda Szövetség és Magyarország Kormánya jóváhagyta, hogy TAO tárgyi eszköz beruházás jogcímen, 3 milliárd 215 millió forint forrásból felépüljön Szombathely kézilabda munkacsarnoka. Így minden akadály elhárult az elől, hogy a kézilabdás közösségnek végre saját otthona legyen.

- Nehéz is szavakba öntenem, amit érzek, hiszen évtizedes álmunk vált valóra. Jóváhagyási határozattal hivatalosan is eldőlt, hogy elkezdődhet a beruházás, felépíthetjük álmaink otthonát. Hosszú kálvárián vagyunk túl, hiszen korábban is kaptam ígéreteket, 2019-ben például Nemény András ígérte meg, hogy két év alatt felépül a munkacsarnokunk, de nem valósult meg. Dr. Hende Csaba tiszteletbeli elnök az áldozatos és kitartó munkájával viszont nem csak beszélt róla, hanem el is intézte, amiért nem lehetünk elég hálásak. Biztos vagyok benne, hogy több ezer, sőt tízezer gyereknek fog sportolási lehetőséget biztosítani ez a munkacsarnok – jelezte Pődör Zoltán, aki újságírói kérdésre elmondta, az új létesítmény üzemeltetője a klub lesz, amely zöld, megújuló energiaforrással igyekszik majd olcsón fenntartani a csarnokot.

- Miért is fontos, hogy felépüljön ez a sportlétesítmény? Mert a lányok, gyerekek egészségéről van szó – szögezte le Dr. Hende Csaba, az SZKKA tiszteletbeli elnöke. - A sport mindenre megtanít: küzdeni, szépen veszíteni és sportszerűen nyerni, emellett a gyerekek fegyelmezettséget is tanulnak és azt, hogyan tudnak beilleszkedni egy közösségbe. Ez azért is fontos, mert manapság a fiatalok nehezen tudják pozicionálni magukat. A jóváhagyási határozat közel 3,3 milliárd forint TAO ráfordítást engedélyez. Ez már jogerős, végrehajtható, kézzel fogható lehetőség, amivel már csak élni kell. Ennek a létesítménynek meg kell épülnie – zárta szavait Dr. Hende Csaba.

A klub nevében köszönjük a Magyar Kézilabda Szövetségnek és Magyarország Kormányának, hogy jóváhagyta a csarnoképítést, valamint Dr. Hende Csaba tiszteletbeli elnöknek a rengeteg befektetett munkáját, amivel megvalósították egy óriási közösség álmát és végre saját otthona lehet a kézilabdás gyerekeknek. Továbbá bízunk benne, hogy Dr. Nemény András és a városvezetés nem hátrál ki, nem talál ki újabb lehetetlen feltételeket és a korábbi ígéretét betartva átadja a felajánlott telket a csarnoképítéshez.