Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Az ország hatodik legjobb csapata a Szombathelyi KKA U15-ös együttese

A hétvégén a győri Audi Arénában fejeződtek be a felsőház küzdelmei
Az ország hatodik legjobb csapata a Szombathelyi KKA U15-ös együttese

A hétvégén Győrben, az Audi Arénában rendezték az U15-ös I. osztályú bajnokság felsőházának zárófordulóját. Az utolsó játéknap első meccsén egy végig kiélezett mérkőzésen egy góllal legyőztük a a harmadik helyen végző Budaörs együttesét, majd szintén szoros meccsen kaptunk ki a Békéscsabától. A felsőházi küzdelmeket végül 5 győzelemmel, 1 döntetlennel és 8 vereséggel zártuk, így U15-ös csapatunk az első osztályú korosztályos bajnokság előkelő hatodik helyén végzett.

U15 I. osztály, Felsőház, 4. forduló, Audi Aréna:

Moyra-Budaörs Handball – Szombathelyi KKA 18-19

Békéscsabai NKSE – Szombathelyi KKA 24-21

- Az utolsó fordulóban bravúrra készültünk az érmes helyezésekért küzdő Budaörs ellen. Mindkét csapat extrán védekezett, nagyon kevés gól volt az egész mérkőzésen. Óriási küzdelem folyt a pályán, látványos megoldásokat láthatott támadásban a szépszámú közönség. Érezni lehetett, hogy nagyon szoros végjáték fog kialakulni. Húsz másodperccel a vége előtt döntetlen állásnál a Budaörs támadhatott. Komoly erőket mozgósítottunk a védelemben és hibára késztettük az ellenfelet, majd egy gyors lerohanás végén az utolsó másodpercekben megszereztük a győzelmet. Helyén volt az eszünk és a szívünk is ezen a mérkőzésen. Két mérkőzés pihenő után következett a Békéscsaba elleni utolsó találkozó, de ez a csata már nem befolyásolta a végső helyezéseket. Végig küzdöttünk önmagunkkal, elfogytunk fejben és fizikálisan is. Ennek köszönhetően támadásban rossz döntéseket hoztunk: kihagytunk három hétméterest, plusz rengeteg kidolgozott helyzetet nem sikerült értékesíteni. Élesebb és frissebb volt ezen a mérkőzésen a Békéscsaba, amely megérdemelten nyert.

- Ezzel befejeződött a korosztályos első osztályú bajnokság, az országos döntőben hatodik helyezést értünk el. Az egész szezonunkra jellemző volt a formaingadozás. Tudtunk bravúrosan játszani, de többször önmagunkhoz képest alul is tudtunk teljesíteni. A csapat egész évben óriási munkát végzett el. Rendkívül sokat fejlődött mindenki egyénileg! Nem volt ez egy könnyű szezon, mert új edző, új felfogás, új rendszer, de úgy érzem jó úton haladunk és lassan kezdi átvenni a csapatom a maximalizmusomat. Szívből GRATULÁLOK a csapatomnak az egész évben elvégzett munkához és természetesen az eredményekhez is. Jövőre korosztályt lépünk és jönnek az újabb kihívások és feladatok. Külön köszönet azoknak a szülőknek akik támogatták a munkámat és az SZKKA közösségét! Az egyesület vezetésének pedig, hogy minden feltételt biztosított a kiváló munkához! Köszönjük mindenkinek! Hajrá SZKKA – értékelte az utolsó fordulót és az egész szezont U15-ös csapatunk edzője, Bujárszki Ádám.