Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Bajnokcsapat: az NB I-es feljutás után a bajnoki aranyérem is megvan

A biztos NB I-es feljutás után elhódítottuk a bajnoki aranyérmet is.
Bajnokcsapat: az NB I-es feljutás után a bajnoki aranyérem is megvan

Nagy izgalommal és várakozással készültünk a szombat délutáni, Ferencvárosi TC U19 elleni idegenbeli bajnokival, hiszen a biztos NB I-es feljutás után egy újabb győzelemmel a bajnokság megnyerése, a bajnoki cím megszerzése volt a tét.

Zsinórban megszerzett 26 siker és a feljutás kiharcolása után toronymagas esélyesként várhattuk és úgy is kezdtük a mérkőzést, hiszen tulajdonképpen az első percektől esélyt sem adtunk, rögtön egy öt-nullás rohammal indítottunk és ezt a különbséget csak növeltük a mérkőzés folyamán. A második félidő elején a tízgólos előnyt is átléptük, így tulajdonképpen indulhatott a visszaszámlálás az utolsó másodpercekig, hogy kezdhessük a megérdemelt ünneplést az Elek Gyula Arénában. A 41-29-es – szezonbeli 27. - győzelem után tehát eldőlt, hogy a biztos feljutás mellett a szezon vége előtt három fordulóval a bajnokságot is megnyertük. Azonban még most sem dőlünk hátra, ugyanis az idény hátralévő részében is szeretnénk folytatni győzelmi szériánkat és hibátlan, 100%-os mérleggel történelmi tettet végrehajtva bajnokok lenni.

A 2023/24-es NB I/B-s idény aranyérmes bajnokcsapata tehát a Szombathelyi KKA! Gratulálunk és köszönjük mindenkinek, aki részese ennek a fantasztikus sikernek!

Ferencvárosi TC U19 – Szombathelyi KKA 29-41 (17-23)

NB I/B 27. forduló, Elek Gyula Aréna, 100 néző

SZKKA: Csatlós, Christe (K) – Kazai, Pődör R. 5, Szmolek 5, Pődör B. 5, Kulcsár 7, Pálffy 8, Szeberényi, Varga N. 3, Balogh P. 3, Török 3, Böhm 2, Hornyák, Gönczöl Vezetőedző: Vida Gergő