Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Bo Rudgaard: Nagy kihívás, de készen állunk a Békéscsaba elleni szezonnyitóra

Bo Rudgaard: Nagy kihívás, de készen állunk a Békéscsaba elleni szezonnyitóra

NB I-es csapatunk számára véget ért a felkészülési időszak és a hétvégén két év után újra NB I-es mérkőzésen bizonyíthatunk hazai pályán: szombaton 18 órától a Békéscsabai Előre NKSE együttesét fogadjuk a Haladás Sportkomplexum csarnokában. Az NB I-es bajnoki rajt előtt a felkészülésről és a szezonnyitóról kérdeztük vezetőedzőnket, Bo Rudgaardot.

- Keményen dolgoztunk az elmúlt hetekben és úgy gondolom, hogy a felkészülésünk nagyon jól sikerült. Az első időszakot arra fordítottuk, hogy javítsuk a fizikai állóképességünket, és biztosítsuk, hogy megfelelő szinten legyünk. Ezt követően a védekezésünk megszervezésére és a csapatmunkára koncentráltunk. A támadásban pedig a részletekre figyeltünk, és azon dolgoztunk, hogy tovább javuljunk. A felkészülési mérkőzéseken azonban a teljesítményünk nem volt mindig stabil. Voltak kifejezetten jó periódusaink, de akadtak kevésbé sikeres szakaszok is. Ezeken a területeken továbbra is folyamatosan dolgozunk, hogy fejlődjünk. Összességében úgy látom, jó úton haladunk, és készen állunk a ránk váró kihívásokramagyarázta az SZKKA vezetőedzője, akit a szombati, Békéscsaba elleni hazai szezonnyitó rangadóról is kérdeztünk.

- Az első mérkőzés mindig különösen nehéz. Mindenki szeretné megmutatni, milyen jók vagyunk, és ez sokszor idegességet okoz. Úgy gondolom, hogy egy erős csapat ellen lépünk pályára, akik szilárd védekezést mutatnak, együtt keményen dolgoznak, és hatékonyan kihasználják a gyors ellentámadásokat. A támadásukra a sok mozgás jellemző, és nagyon jók az egy az egy elleni helyzetekben. A szezonnyitó tehát nagy kihívás lesz számunkra, de mindent megteszünk, hogy jól kezdjük a szezont, megnyerjük a mérkőzést és megszerezzük a két pontot – nyilatkozta Bo Rudgaard.