Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Hidegrázós, szuper élményekkel gazdagodtak a lányok a Danube Kupa újabb fordulóján

U12-es csapatunk hibátlanul, két győzelemmel rajtolt, U10-es lányaink pedig egy fölényes sikerrel és egy vereséggel kezdték a nemzetközi utánpótlás kupasorozatot.
Hidegrázós, szuper élményekkel gazdagodtak a lányok a Danube Kupa újabb fordulóján

Szombaton az U12-es és az U10-es korosztály számára is elrajtolt az idén életre hívott Danube Handball Cup. A két korcsoport első fordulóját ezúttal is osztrák Hypo Niederösterreich csapata rendezte Bécsben. U12-es csapatunk remekül kezdte a nemzetközi kupasorozatot, a szlovák SKP Bratislavát és a Dunaszerdahelyet magabiztosan győzte le, U10-eseink pedig a pozsonyiak elleni siker után egy vereségbe szaladtak bele a DAC-tól. Eredmények és értékelések:

Danube Handball Cup U12-es korosztály, 1. forduló, Bécs:

SKP Bratislava – Szombathelyi KKA 16-34 (Meccs legjobb játékosa: Sebestyén Emese)

Szombathelyi KKA – HC DAC 32-5

- Meccsről meccsre egyre jobbak vagyunk, ami az eredményben és a támadójátékunkban is megmutatkozik. Jó védekezésünknek köszönhetően a kapusteljesítményünk is a helyén volt. Láttam aggodalmat a lányokon az első meccs előtt, de csak annyit kértem tőlük, hogy élvezzék, hogy itt lehetnek és játszanak felszabadultan. Nagyon sokat dolgozik ez a csapat, de ezek a sikerek kárpótolnak minket. Nagy öröm számomra, hogy mindenki kivette a részét a győzelmekből. Valaki gólokkal, valaki gólpasszokkal, valaki pedig védekezésben nyújtott extrát, ezt nevezik csapatmunkának. A szülők pedig a buzdításukkal hidegrázóssá tették számunkra ezt a kézilabda ünnepet. Le a kalappal mindenki előtt, hajrá SZKKA – értékelte a bécsi fordulót U12-es csapatunk edzője, Horváth Konrád.


Danube Handball Cup U10-es korosztály, 1. forduló, Bécs:

SKP Bratislava – Szombathelyi KKA 13-33 (Meccs legjobb játékosa: Mohl Heidi)

Szombathelyi KKA – HC DAC 7-26

- Nagyon izgultak a lányok, de szerencsére az első meccsen megfelelő lendülettel és koncentrációval játszottunk végig ezáltal egy fölényes győzelmet tudtunk aratni és mindenkinek tudtam így játéklehetőséget adni. A második meccsen sokkal jobban kiütközött az izgalom és rengeteg pontatlan átadás és lövés született. Legközelebb bátrabban kell odaállni még akkor is ha az ellenfél egy agresszívabb kézilabdát játszik is. A győzelemből erőt kell meríteni a vereségből pedig majd tanulni. Összességében én örültem a lehetőségnek, hogy Varga Nikit helyettesíthetem és egy jó élménnyel lett mindenki gazdagabb. Gratulálok a lányoknak és csak így továbbértékelt U10-es csapatunk megbízott edzője, Pankotai Luca.