Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Döntetlen az első nyári felkészülési mérkőzésen

Fordulatos meccsen ikszeltünk hazai pályán a Hypo ellen.
Döntetlen az első nyári felkészülési mérkőzésen

Szerda este az osztrák rekordbajnok és korábbi nyolcszoros Bajnokok Ligája-győztes Hypo Niederösterreich csapatát fogadtuk az első nyári felkészülési mérkőzésünkön. Az edzőmeccs elején igencsak látszódott, hogy még csak másfél hete kezdtük az alapozást, a vendégek kezdtek jobban, de dán mesterünk, Bo Rudgaard Olsen időkérése után Natsumi góljával egalizáltunk, 4-4. De Almeida védései után a 23. percben Kazai egyenlített, de az első félidő hajrája újra az osztrákoké volt. Érezhető volt még az összeszokottság hiánya és a védekezésünk sem volt feszes, így a szünetben a vendégek vezettek hárommal, 13-16.

A fordulás után sem kezdtünk jól, Olsen vezetőedzőnek villámgyorsan időt kellett kérnie 13-18-nál. Sokszor szerencsénk sem volt, többször is a kapufán csattantak a próbálkozásaink. A második játékrész derekán aztán változott a játék képe, támadásban és védekezésben is egyre hatékonyabban működtünk és a hátrányunkat folyamatosan ledolgozva ismét összejött az egyenlítés. A hajrában – Marinovic hárításainak is köszönhetően – fej-fej mellett haladtak a csapatok, két perccel a vége előtt először a meccsen nálunk volt a vezetés, 29-28. Fél perccel a végső dudaszó előtt újra nálunk volt az előny, a Hypo azonban az utolsó támadásának szinte az utolsó másodpercében is betalált, így végül igazságos döntetlennel zárult az első nyári felkészülési mérkőzésünk.

Szombathelyi KKA – Hypo Niederösterreich 30-30 (13-16)

Felkészülési mérkőzés, Haladás Sportkomplexum, 300 néző

SZKKA: De Almeida - Kazai 2, Pődör R. 3, Szeberényi 3, Szmolek 2, Malovic 1, Natsumi 7 Csere: Pődör B. 2., Kulcsár 3, Bujnochová 2, Djatevska, Varga N. 1, Balogh P. 1, Gönczöl 2, Pankotai 1, Török Vezetőedző: Bo Rudgaard Olsen.