Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Debrecenben nem szégyen kikapni

A tavalyi szezonban Bajnokok Ligájában szereplő DVSC SCHAEFFLER vette el a veretlenségünket.
Debrecenben nem szégyen kikapni

A válogatott szünet miatti egyhetes kihagyás után szombaton este a tavalyi szezonban Bajnokok Ligájában szereplő, az élvonalban negyedik helyen záró DVSC SCHAEFFLER vendégeként folytatta a bajnokságot a három forduló után hibátlan mérleggel álló Szombathelyi KKA. Pődör Rebeka hetesével mi szereztük a találkozó első gólját, a szorosan alakuló első percekben a hazaiak csak szabálytalanul tudtak megakadályozni minket a gólszerzésben, így hétméteresekből gyarapítottuk találataink számát. Igaz a DVSC mindig egyenlíteni tudott a vezetésünk után. Az első tíz perc végén Pődör Rebeka és Kazai Anita révén egy látványos kínait is láthatott a debreceni közönség, de a DVSC túl jó csapat ahhoz, hogy folytatásban elhibázott helyzeteinket ne büntesse meg: a hazaiak villámgyorsan fordítottak az álláson és a mérkőzés képén is, 9-6. Ekkor még sikerült egy gólra zárkóznunk és időt is kért a DVSC, ám a félidő utolsó tíz percében abszolút a Debrecen akarata érvényesült, Töpfner időntúli hetesével ötgólos hazai előnnyel vonultak szünetre a csapatok, 17-12.

Az elsőhöz hasonlóan remek szellemben kezdtük a második játékrészt is, gyorsan felzárkóztunk háromra, de aztán ritmust váltott a DVSC és zsinórban háromszor is betalált, így a 40. percben hat gól volt a különbség a hazai csapat javára, 21-15. Hullámvölgybe kerültünk, újabb két hazai gól után Bo Rudgaard időkéréssel próbálta megtörni a debreceniek lendületét, 23-15. A folytatásban is a hazaiak irányították a mérkőzést, nem tudtunk megújulni és így már nem tudtunk visszajönni, vagy újra szorossá tenni a küzdelmet. Összességében rengeteget hibáztunk támadásban és a kapuból sem jött olyan teljesítmény, mint az előző fordulókban, amit egy olyan kaliberű csapat, mint a Debrecen, remekül kihasznált. A hazai pályán játszó DVSC SCHAEFFLER érvényesítette a papírformát és végül 32-20-ra megnyerte a találkozót.

Elszenvedtük tehát első vereségünket a 2024/25-ös NB I-es idényben, de máris próbálunk előre tekinteni, hiszen jövő szombaton hazai pályán a Vasas ellen szeretnénk visszatérni a korábbi győzelmek útjára.

DVSC SCHAEFFLER – Szombathelyi KKA 32-20 (17-12)

K&H Liga Női NB I 4. forduló, Debrecen, Hódos Imre Rendezvénycsarnok, Jv.: Horváth P., Marton

SZKKA: Almeida – Kazai 2, Pődör R. 10, Szmolek 1, Bujnochová, Kulcsár 1, Akiyama Csere: Csatlós (K), Pődör B. 1, Malovic 1, Szeberényi 2, Varga N. 2, Djatevska, Marinovic (K), Balogh P. Vezetőedző: Bo Rudgaard