Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Felkészülés az Eb-re, edzőmeccsek, gólok, védések – válogatottjaink meséltek, hogyan telt az összetartás a nemzeti együttesüknél

Felkészülés az Eb-re, edzőmeccsek, gólok, védések – válogatottjaink meséltek, hogyan telt az összetartás a nemzeti együttesüknél

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Szombathelyi KKA-t négy légiósunk is képviselte hazája nemzeti együttesének összetartásán a héten a válogatott szünet ideje alatt. Kapusunk, Naira Almeida Portugáliában vett részt a brazil válogatott edzőtáborában és a héten összesen három edzőmeccset is játszottak: a portugáloktól kétszer kikaptak, Törökországot pedig 30-25-re legyőzték, hálóőrünk remek védéseinek is köszönhetően.

- A válogatott hetünk 3 felkészülési mérkőzésből állt, két edzőmeccset játszottunk Portugália ellen, egyet pedig Törökországgal. Örülök, hogy újra itt lehettem, képviseltem a hazámat és hálás vagyok, hogy ismét lehetőséget kaptam erre – mesélte Naira Almeida.

Karin Bujnochová a szlovák válogatottal Feröer-szigetek ellen vívott két edzőmeccset, az első 24-23-ra megnyert meccsen 2 gólt, a 30-23-ra elveszített második találkozón 3 találatot jegyzett.

- A válogatottal töltött hetünk főként a kemény edzésmunkára összpontosított, és arra, hogy ezt a Feröer-szigetek elleni két felkészülési mérkőzésen kamatoztassuk. Az első meccs különleges volt, mivel egy jótékonysági esemény részeként a mellrák elleni küzdelmet támogattuk, és az esemény teljes bevételét egy erre a célra létrehozott szervezetnek adományozták. Nagyszerű esemény volt, amit győzelmünkkel tettünk még emlékezetesebbé. Ahogy mindig, most is élveztem a válogatottal töltött időt, és már alig várom, hogy visszatérjek a klubcsapatomhoz, és elérjük céljainkat a következő mérkőzéseken – nyilatkozta Karin Bujnochová.

Djurdjina Malovic már nagyon várta a montenegrói válogatott edzőtáborát, a montenegróiak nem játszottak mérkőzést a héten.

- Nagyon jó érzés volt újra a válogatottal lenni, már egy ideje nem találkoztunk. Minden sportoló számára hatalmas megtiszteltetés képviselni a hazáját. Hiszek magamban, és szeretném a legjobb kézilabdámat játszani ebben a szezonban a klubomban és a válogatottban is – mondta Djurdjina Malovic.

Ivana Djatevska is nagyon örül, hogy Észak-Macedóniát képviselheti az év végi Európa-bajnokságon és az arra történő felkészülés során.

- Nagy megtiszteltetés és öröm viselni a nemzeti válogatott mezét. Minden alkalommal boldogsággal és büszkeséggel tölt el, amikor meglátom a nevemet azon a húsz legjobb kézilabdázót tartalmazó listán, akikre az észak-macedón szövetségi kapitány számít. Ezzel a héttel megkezdtük a felkészülést a két hónap múlva kezdődő Európa-bajnokságra. Az SZKKA-val egy kiváló felkészülési időszakon vagyunk túl, sikeresen lejátszottunk három mérkőzést a magyar bajnokságban, így úgy érzem, készen állok arra, hogy teljesítsem az észak-macedón női válogatott szövetségi kapitánya által kitűzött feladatokat – fogalmazott Ivana Djatevska.