Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Felkészülés: Hatgólos győzelem a cseh Házená Kynzvart ellen

Felkészülés: Hatgólos győzelem a cseh Házená Kynzvart ellen

Erőteljes lendülettel kezdtük harmadik nyári felkészülési mérkőzésünket az EHF Európa Kupában is induló cseh Házená Kynzvart ellen a Haladás Sportkomplexum csarnokában, azonban a folytatásban több könnyű gólt is engedélyeztünk a vendégeknek. Dán vezetőedzőnk, Bo Rudgaard Olsen sem volt elégedett a védekezésünkkel és gyorsan időt is kért, hogy rendezzük a sorokat. Felváltva estek a gólok, a találataink után nem tudtunk időben visszarendeződni. Néhány jobb védekezés után aztán az első negyedóra végére ellenfelünk fölé tudtunk kerekedni, elhúztunk 11-7-re. Ezt követően komoly hullámvölgybe kerültünk, rengeteg hiba csúszott a játékunkba, így kiegyenlítettek a vendégek. A félidő hajrájában a legjobbkor jöttek Marinovic védései, a szünetben 17-14-re vezettünk.

Szorosan alakult a második játékrész eleje is. Almeida hiába szállt be remek védésekkel, a csehek nem csak zárkózni, de egalizálni is tudtak a 41. percben, ismét időt kért az SZKKA trénere. Az utolsó tíz perchez közeledve aztán ritmust tudtunk váltani és újra közé rajtunk három gólt, 29-26. A hajrá őrült rohanásából is mi jöttünk ki jobban és végül hat góllal, 37-31-re nyertük meg a csehek elleni felkészülési mérkőzést.

Folytatás most pénteken 15:30-tól, amikor is a tavalyi szezonból már jól ismert rivális Esztergomi KC együttesét fogadjuk a Haladás Sportkomplexumban.

Szombathelyi KKA – Házená Kynzvart 37-31 (17-14)

Felkészülési mérkőzés, Haladás Sportkomplexum, 250 néző

SZKKA: Csatlós – Török, Szeberényi 2, Pődör R. 11, Djatevska 5, Malovic 1, Varga N. 3 Csere: Marinovic, Almeida (kapusok), Pődör B. 5, Kazai 6, Kulcsár 2, Akiyama 2, Bujnochova, Pankotai, Hornyák, Balogh P., Gönczöl, Szmolek. Vezetőedző: Bo Rudgaard Olsen