Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Felkészülési mérkőzés: győzelem az NB I-es NEKA ellen

Szoros első félidő után remek második játékrészt produkáltunk az edzőmeccsen.
Felkészülési mérkőzés: győzelem az NB I-es NEKA ellen

A bajnoki szünet alatt sem maradtunk meccsen nélkül, hiszen pénteken délután az NB I-ben szereplő NEKA együttesét láttuk vendégül felkészülési mérkőzésen. Remek iramban és nagy lendülettel kezdtük az összecsapást, az első percekben faképnél hagytuk élvonalbeli ellenfelünket (5-1), de aztán bele-bele hibáztunk a támadásokba, így gyors gólokkal fordított a NEKA, 5-6-nál időt is kért Vida Gergő, az SZKKA vezetőedzője. A rövid szünet után megráztuk magunkat és újra átvettük a kezdeményezést, 9-6. Szorosan alakult az első félidő második fele, a góljaink, támadásaink után nem mindig tudtunk időben visszarendeződni, így rendre válaszoltak, a szünetben döntetlen állást, 16-16-ot mutatott az eredményjelző.

A szünetben tudtuk orvosolni az első játékrész hibáit, ugyanis a térfélcserét követően nagyszerű második félidőt produkáltunk. A balatonbogláriak nyolc perc után találtak be először, mi pedig gyorsan elhúztunk öt találattal, 22-17. Nehezen találta a masszív védekezésünk ellenszerét a vendégcsapat, 24-18-nál a 44. percben időt is kért a NEKA mestere, Bakó Botond. Azonban ez sem törte meg a lendületünket, Szeberényi és a 14 góllal záró Pődör Rebeka két-két gólja után az 50. percben már hét góllal vezettünk. Innen már nem volt esélye visszakapaszkodni a NEKA csapatának, a bajnokságban veretlenül menetelő csapatunk a mai edzőmeccsen egy NB I-es skalpot is begyűjtött: remek második félidő után végül hat góllal, 34-28-ra nyertünk a NEKA ellen felkészülési mérkőzésen.

Szombathelyi KKA – NEKA 34-28 (16-16)

Felkészülési mérkőzés, Egyetemi Sportcsarnok, 100 néző

SZKKA: Csatlós – Kazai 1, Pődör B. 7, Szmolek 1, Pődör R. 14, Kulcsár 4, Varga N. 2 Csere: Christe (K), Szeberényi 3, Böhm 1, Balogh P., Horváth A. 1, Gönczöl, Pálffy.