Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Hazai rangadókkal indult az idény az U16-os és U18-as I. osztályban

U16-os csapatunk döntetlent, U18-as együttesünk vereséggel kezdett.
Hazai rangadókkal indult az idény az U16-os és U18-as I. osztályban

Az elmúlt héten az U16-as és U18-as csapatunk számára is elkezdődött az I. osztályú bajnokság, ráadásul mindkét együttesünk számára a Kozármisleny elleni hazai rangadóval indult az idény. U16-os lányaink nagyot küzdve a második félidőt megnyerték és így döntetlenre hozták a szezonnyitó mérkőzést. U18-as csapatunk a rossz kezdés után ugyan próbált többször is zárkózni, de végül a vendég kozármislenyiek vitték el a pontokat az első fordulóban.

U16-os I. osztályú bajnokság, Nyugati csoport, 1. forduló:

Szombathelyi KKA – Kozármisleny SE 21-21 (10-13)

- Nagyon várta már mindenki az első bajnoki megmérettetést. Kezdésnek egy bajnoki rangadó jött a kozármislenyiekkel. Fontos volt a jó kezdés, amit részben sikerült is megvalósítani. Előnyt tudtunk kiharcolni a mérkőzés elején. Sajnos ez minket bizonytalanított el, mert a folytatásban visszaestünk minden fontos mutatóban. Túlságosan izgultunk, kapkodtunk és rossz döntéseket hoztunk a támadásaink során. Ez főleg a helyzetkihasználásunkon látszódott meg. Sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, de nem sikerült értékesíteni ezeket. Főleg a szélső területeken van hiányérzetem, itt a magunk javára tudtuk volna fordítani a mérkőzést. Azt lehetett látni a játék képéből, hogy nagyon szoros lesz a végjáték. Döntetlen állásnál az utolsó támadás a miénk volt. Sajnos nem tudtuk góllal befejezni az akciót. Összességében igazságos döntetlen lett a vége. Két ellentétes félidőt játszottunk. Az elsőben tudásunk alatt teljesítettünk, a másodikban nagyot küzdöttünk, hogy megfordítsuk a mérkőzést. Három pozitív dolgot szeretnénk kiemelni. 1. minden megítélt hétméteresünket (6 volt) belőttük 2. nem adtuk fel és a második félidőt óriásit küzdve megnyertük 3. csapatszintű tevékenységek. Van hiányérzetem is. A kevés kapott gól ellenére a védekezésünkben több alaphiba is becsúszott. A helyzetkihasználásunkon biztosan javítani kell. A felállt védelem (zárt területvédekezés) elleni támadójátékunkon sokat kell dolgozni, hogy hatékonyabbak legyünk. A rendezetlen védelem elleni támadásainkban is sokkal több lehetőség van. A pontvesztés ellenére nagyon büszke vagyok a CSAPATRA! Tisztába vagyok vele, hogy képesek vagyunk sokkal jobb teljesítményt nyújtani, amit a következő fordulóban Érden meg is fogunk mutatni. Gratulálok a játékosaimnak! Hajrá SZKKA – tekintett vissza a mérkőzésre U16-os csapatunk edzője, Bujárszki Ádám.

U18-as I. osztályú bajnokság, Nyugati csoport, 1. forduló:

Szombathelyi KKA – Kozármisleny SE 21-28 (11-15)

- Rosszul kezdtük a mérkőzést, ami sajnos rányomta a bélyegét az egész találkozóra. Bár küzdöttünk és többször is sikerült felzárkóznunk, mindig a legrosszabb pillanatokban csúsztak be a hibák. A csapat ennél sokkal többre képes, de néhányan túlzottan rástresszeltek az első fordulóra, így nem tudtak a valós teljesítményük szerint játszani. A játékunk ugyan nem volt látványos, de csapatként sokkal egységesebbek vagyunk, mint az előző szezonban. Ebben a meccsben több lehetőség volt, de végül egy erős ellenféllel szemben maradtunk alul – értékelt U16-os csapatunk trénere, Huszár Benjámin.