Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Hullámzó játék és igazságos döntetlen hazai pályán a Vasas ellen

Hullámzó játék és igazságos döntetlen hazai pályán a Vasas ellen

Szombaton este az NB I-es női kézilabda bajnokság ötödik játéknapján azzal a céllal fogadtuk a Vasas SC együttesét a Haladás Sportkomplexumban, hogy folytassuk hazai győzelmi szériánkat. A szokásos teltházas találkozó azonban rémálomszerűen indult számunkra, az első négy percben kétszer is emberhátrányba kerültünk. Gyorsan meg is lépett a Vasas, több mint öt percre volt szükségünk, hogy megszerezzük az első gólunkat. A szombathelyi gépezet viszont továbbra is akadozott, 3-6-os állásnál Bo Rudgaard kérte ki első idejét. A folytatás is arról szólt, hogy próbáltunk rohanni az eredmény után, a vendégeknek mindig volt válasza, így nem tudtunk közelebb zárkózni.

A 20. percben 8-12-nél a Vasas kért időt, amiből aztán mi jöttünk ki jobban és elkezdtük az igazi arcunkat mutatni. Mindkét oldalon feljavultunk, Kazai ötödik találatával pedig feljöttünk egy találatra. Hatalmas harc zajlott a pályán a félidő hajrájában, a forduló előtt tabellán 11. helyen álló Vasas nagyon felszívta magát és a szünetben 15-13-ra vezetett.

Pődör Rebeka góljával indult a második játékrész, majd egy jó védekezés után Akiyama egyenlített, 15-15. A játékunk azonban továbbra is hullámzó maradt, 18-20-nál ismét Bo Rudgaard kért időt. Ezt követően újra megváltozott a mérkőzés képe, a 41. percben először volt nálunk az előny a mérkőzés folyamán, 22-20-nál már a vendégek mestere, Konkoly Csaba rendelte magához a csapatát. Egy újabb fordulattal ismét a vendégek kerültek lépéselőnybe, de egy szépségdíjas Pődör Rebeka-Kazai Anita kínaival egalizáltunk, 23-23.

Brutális izgalmak maradtak a hajrára, az utolsó tíz percben minden gólért vért kellett izzadni a csapatoknak. Már csak másfél perc volt hátra, amikor a Vasas kétgólos előnybe került, de előbb Pődör Blanka zárkóztatta az SZKKA-t, majd egy kivédekezett vendégakciót követően 13 másodperccel a vége előtt időt kértünk, ami után az egyenlítésért támadhattunk. Az utolsó szó Pődör Rebekáé volt, néhány másodperccel a végső dudaszó előtt csapatkapitányunk állította be a 30-30-as végeredményt, a Vasas már csak érvénytelen gólt tudott szerezni. A hullámzó játékunk ellenére egy percre sem adtuk fel, hatalmasat küzdöttünk és végül igazságos döntetlennel őriztük meg hazai veretlenségüket. Köszönjük a fantasztikus szurkolást!

Szombathelyi KKA – Vasas SC 30-30 (13 -15)

K&H Liga Női NB I, 5. forduló, Haladás Sportkomplexum, 480 néző, Jv.: Bóna, Földesi

SZKKA: Almeida – Kazai 7, Pődör R. 9, Szmolek 2, Bujnochová 3, Malovic, Varga N. Csere: Marinovic (K), Pődör B. 3, Kulcsár 3, Akiyama 3, Djatevska, Szeberényi, Balogh P., Török, Gönczöl Vezetőedző: Bo Rudgaard