Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Felkészülés: Harcosággal és lélekkel nyertünk a Hypo otthonában

Felkészülés: Harcosággal és lélekkel nyertünk a Hypo otthonában

Kedden este a júliusi hazai edzőmeccs visszavágóján az osztrák rekordbajnok és nyolcszoros BL-győztes Hypo otthonában léptünk pályára a felkészülési mérkőzésen. A találkozó első félidejében még nem igazán találtuk a saját játékunkat, de aztán a fordulás után szigorítottunk a védekezésünkön és harcosabb teljesítménnyel végül négygólos győzelmet arattunk Bécsben. Így értékelt az SZKKA vezetőedzője, Bo Rudgaard Olsen:

- Nem a legjobb arcunkat mutattuk a Hypo ellen. Sok időbe telt, mire megtaláltuk a megfelelő tempót támadásban és a megfelelő védekezést. Közben sok hibát követtünk el, és az első félidőben néhány könnyű gólt engedtünk. A második félidőben 10-12 perc után sikerült megtalálnunk a megfelelő tempót védekezésben. Ez megváltoztatta a játékot, és a Hypo nem talált rést, így megpróbáltak 7 a 6 ellen játszani, de ez sem segített. A nagyon jó védekezésnek és néhány gyors lerohanásnak köszönhetően az utolsó 20 percben megfordíttuk a mérkőzést. Harcossággal és lélekkel megnyertük az edzőmeccset – nyilatkozta az SZKKA vezetőedzője.

Hypo NÖ – Szombathelyi KKA 26-30 (14-15)

Nemzetközi felkészülési mérkőzés, Bécs

SZKKA: Almeida, Marinovic, Csatlós (kapusok), Pődör R. 3, Szmolek 1, Akiyama 3, Kulcsár 5, Varga N. 2, Kazai 3, Balogh P. 3, Pődör B. 1, Djatevska 2, Szeberényi 2, Bujnochová 3, Pankotai 2, Török Vezetőedző: Bo Rudgaard Olsen