Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Ifi, serdülő és U16-os csapatunk is elkezdte a munkát

Ifi, serdülő és U16-os csapatunk is elkezdte a munkát

A héten három kiemelt utánpótláscsapatunk is megkezdte a felkészülést az előttünk álló bajnokságokra: U20-as, U18-as és U16-os együttesünk is a Csónakázó tó körüli futóedzéssel nyitotta meg az alapozást. Fontos szezon vár mindhárom csapatra, ezeket a korosztályokat kiemelt figyelmet kapnak az edzőktől és a klubvezetéstől, hiszen ezekből a gárdákból kerülhetnek kiválasztásra azok a játékosok, akik a közeljövőben kopogtathatnak a felnőtt csapat ajtaján.

U16-os csapatunk – amely a nyáron a Budaörs, a DAC, a Győri ETO, a Mosonmagyaróvár, valamint a Fradi csapatával is játszik edzőmeccset – idén is az első osztályban indul. A tavalyi előkelő hatodik hely után ismét a tabella első fele a célkitűzés.

- A héten az U16-os korosztály megkezdte a felkészülést a 2024/2025-ös bajnoki szezonra. A Magyar Kézilabda Szövetség idén először írta ki az U16-os bajnokságot a lányoknak. Nevezésünket beadtuk az I. osztályba. A versenykiírást már ismerjük, de a lebonyolítást a nevezések függvényében alakítja ki az MKSZ. Tizenhét játékossal kezdtük meg a hathetes felkészülési programot. Szabadtéri edzésekkel kezdünk majd jönnek a termi edzések és természetesen lesznek csapatépítő programok is. Öt felkészülési mérkőzés vár a csapatra. Nehéz eredményességi célkitűzést meghatározni, mivel nem ismerjük a pontos lebonyolítást, de szeretnénk a tabella első felében végezni a szezon végén. A sportszakmai célkitűzéseket sokkal fontosabbnak tekintem. A kondicionális képességek, a technika és taktika, valamint az egyéni képességek fejlesztése prioritás lesz a jövőben is – nyilatkozta U16-os csapatunk edzője, Bujárszki Ádám.

Serdülő csapatunk az U18-as I. osztályú bajnokságra kezdte meg a felkészülést a héten.

- A felkészülés előtti háromhetes otthoni feladatot kivétel nélkül elvégezték a lányok, ez már látszik az első edzések futóteljesítményén. Napi két edzéssel készülünk, valamint több csapatépítő programon is részt veszünk. Tudjuk folytatni azt a munkát, amit elkezdtünk, így az egyéni képességek fejlesztésében és csapatként is előre lépést várok az új szezontól. Minőségi felkészülési mérkőzéseket fogunk játszani, ami mindenképp a fejlődésünket fogja szolgálni. A csapat nagyon motivált és tudja, hogy most ez az időszak a kemény munkáról szól, amit megfelelő minőségben el kell végezni – tudtuk meg U18-as csapatunk edzőjétől, Huszár Benjámintól.

Ifistáink a tavalyi visszafogottabb szereplés után a következő idényben az U20-as II. osztályban javíthatnak.

- A nyári szünet utan megkezdtük a felkészülést a következő szezonra. Az alapozás első részében a fizikai felkészülésen dolgozunk. Úgy látom, hogy a lányok jó erőben jöttek vissza. Ebben a szezonban más célokat tűztünk ki magunk elé. Remélem, hogy megvalósítjuk őket – fogalmazott U20-as gárdánk trénre, Mirko Vujovic.