Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Igazságos döntetlen a bajnoki főpróbán

Az eddigi legnagyobb sebességű edzőmeccsünket játszottuk az NB I-es NEKA vendégeként, ahol a szoros végjátékot is tudtuk gyakorolni.
Igazságos döntetlen a bajnoki főpróbán

Az NB I-ben szereplő NEKA vendégeként játszottuk utolsó nyári felkészülési mérkőzésünket a jövő szombati, Esztergomi Vitézek elleni hazai szezonnyitót megelőzően.

A fiatalokból álló balatonbogláriak teljesen más tempót diktáltak az első perctől kezdve, mint az eddigi ellenfeleink és kellett egy kis idő, amíg ehhez a sebességhez alkalmazkodni tudtunk. Az első negyedórában csak kerestük a saját játékunkat, de aztán a 20. perctől sikerült megfordítanunk a mérkőzés menetét. Gyors indításokból könnyű gólokat szereztünk és szünetben már nálunk volt az előny, 14-16.

A második félidőben egy ki-ki meccs kerekedett, hol egyik, hol másik csapat vezetett. A végjátékba kétgólos hátrányba érkeztünk meg, de sikerült kiegyenlítenünk, így a játék képe alapján igazságos döntetlennel zárult az NB I-es NEKA elleni bajnoki főpróbánk.

- Nagyon hasznos edzőmérkőzést játszottunk egy kiváló ellenféllel. Ilyen stílusú csapattal még nem találkoztunk, hiszen most játszottuk a legnagyobb sebességű edzőmeccsünket, valamint a szoros végjátékot is tudtuk gyakorolni – értékelt a meccs után vezetőedzőnk, Vida Gergő.

NEKA – Szombathelyi KKA 30-30 (14-16)

Felkészülési mérkőzés, Balatonboglár

SZKKA: Christe, Csatlós (kapusok) – Pődör R. 12, Kulcsár 4, Pődör B. 5, Pálffy 2, Kazai 1, Szeberényi 2, Varga N. 3, Böhm 1, Szmolek, Szmolek, Dombi, Balogh P., Wutschi, Hornyák, Biró Vezetőedző: Vida Gergő