Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Illegális hulladékkal és építési törmelékkel felhalmozott telekre építsünk csarnokot a gyerekeknek?

A Szombathelyi KKA közleménye.
Illegális hulladékkal és építési törmelékkel felhalmozott telekre építsünk csarnokot a gyerekeknek?

Az elmúlt hónapokban nyitott és konstruktív tárgyalások zajlottak klubunk és Szombathely MJV polgármestere, Dr. Nemény András között annak a területnek a használatba adásáról, melyet a város ajánlott fel csarnoképítés céljára. Meglepődve tapasztaltuk, hogy a hónapok óta zajló tárgyalásokat követően a városvezetés elferdített információkkal a sajtóhoz fordult.

Ezzel szemben a valóság ugyanis az, hogy a város által felajánlott, SZOVA Zrt. tulajdonában lévő területen jelenleg több mint 1000 köbméter illegális hulladék és építési törmelék található, így nem alkalmas arra, hogy azon kézilabda csarnokot építsünk. A telken akár veszélyes hulladék is lehet és felelősségteljesen nem tudunk olyan területre csarnokot építeni, amely a jövőben veszélyeztetné a gyerekek egészségét. Természetesen az sem klubunk felelőssége, hogy a felhalmozott illegális hulladékot elszállítsuk, nem vagyunk hajlandóak a gyerekek kárára ilyen költségeket kifizetni.

Felmerül a kérdés, hogy Dr. Nemény András polgármester tudott-e az illegális szemétlerakóról és valóban olyan telket akar használatba adni, ami veszélyezteti a kézilabdázó gyerekek egészségét? Az elmúlt hónapokban a klubot ért folyamatos támadások után Dr. Nemény András polgármester akarja-e, hogy Szombathelyen legyen női kézilabda, vagy szándékosan próbálja ellehetetleníteni az SZKKA-t?

Szombathely, 2024.szeptember 19.