Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Kemény védekezés, remek kapusteljesítmény, pazar támadások = kilencgólos győzelem a Kisvárda ellen

Harmadik mérkőzésünket is megnyertük az NB I-ben.
Kemény védekezés, remek kapusteljesítmény, pazar támadások = kilencgólos győzelem a Kisvárda ellen

A ragyogó szezonrajt és két győzelem után az egy vereséggel és egy sikerrel álló Kisvárda Master Good együttesét láttuk vendégül a K&H Liga női NB I harmadik fordulójában szombat este. Az első percekben döcögött a játékunk, energikusabban kezdett a Kisvárda, 0-3-nál azonnal időt kért Bo Rudgaard vezetőedző. Rendezni is tudtuk a sorokat, Pődör Rebeka törte meg a gólcsendünket, majd remek Almeida védések után csapatkapitányunk már egyenlített is a tizedik percben. Brazil válogatott hálóőrünk ihletett formában védett és tüzelte a közönséget. Előbb hetest, majd a kipattanót is kiszedte és hiába a vendégek időkérése, lendületbe jöttünk és 7-6-ra fordítottunk. Nagyon elkaptuk a fonalat, pazar támadásokat vezettünk, így 11-8-as vezetésünknél újra kénytelen volt időt kérni a Kisvárda. Almeida 9 védést mutatott be az első játékrészben, így a szünetre négyre növeltük a különbséget, 14-10.

A térfélcserét követően is olajozottan működött a védekezésünk és a támadójátékunk is, így egyre csak nagyobbra nyílt az olló, 19-12. Kőkeményen védekeztünk, Almeida remekelt a kapuban, a túloldalon pedig tarthatatlannak bizonyultunk, a 42. percben 22-12-nél kezdett eldőlni a találkozni. Az utolsó negyedórában már nem volt visszaút a Kisvárda számára, egy igazán élvezetes, közönségszórakoztató mérkőzésen a 13 góllal záró Pődör Rebeka vezérletével fantasztikus győzelmet arattunk és a harmadik mérkőzésen megszereztük a harmadik sikerünket is az NB I-ben. Micsoda visszatérés!

Köszönjük a nagyszerű hangulatot és szurkolást!

Szombathelyi KKA – Kisvárda Master Good SE 30-21 (14-10)

NB I 3. forduló, Haladás Sportkomplexum, 480 néző

SZKKA: Almeida – Kazai 2, Pődör R. 13, Szmolek 4, Bujnochová 3, Malovic 2, Akiyama Csere: Pődör B. 3, Djatevska 2, Kulcsár, Szeberényi 1, Varga N., Balogh P., Török, Csatlós (K), Marinovic (K) Vezetőedző: Bo Rudgaard