Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Két értékes edzőmeccsen van túl az SZKKA U16-os csapata

Két értékes edzőmeccsen van túl az SZKKA U16-os csapata

Az elmúlt időszakban két rendkívül hasznos felkészülési mérkőzést is lejátszott U16-os csapatunk. Bujárszki Ádám tanítványai a tavalyi bajnok Győri ETO-tól egy magas színvonalú meccsen szoros vereséget szenvedtek, majd magabiztosan verték meg a Mosonmagyaróvár együttesét.

Szombathelyi KKA U16 Győri ETO KC U16 33:36

- Már nagyon vártuk a tavalyi bajnokcsapat elleni edzőmérkőzést. Szerettünk volna élesben gyakorolni mindent. A 3x20 perces mérkőzésen nem spórolt az energiákkal egyik csapat sem. Bajnoki szintű tempó és sebesség jellemezte a félidőket. A védelem összerakása és pontosítása volt fókuszban ezen a mérkőzésen. A nyitott területvédekezéssel kezdtünk. Megpróbáltuk távol tartani a kaputól az ellenfél magas és erős belső játékosait. Nagyon keményen és agresszíven védekeztünk ebben a szakaszban, és szép ellentámadásokat vezettünk. Az ellenfél nyitott védekezése elleni támadójátékunkba több hiba is becsúszott. Itt vannak lemaradásaink, ezen sokat kell még javítani. A mérkőzés második szakaszában minkét csapat átállt a zárt területvédekezésre. Sajnos nem értünk ki időben az ellenfél átlövőire és a sánctevékenységünk sem működött igazán. Nagyon sok gólt kaptunk a távoli zónából. A zárt védelem elleni támadójátékunkba több biztató jelet láttam. A helyzetkihasználásban és a kapussal szembeni döntésekben mindenképpen javítani kell. Ha összegezni kellene, akkor egy kifejezetten magas színvonalú értékes mérkőzést játszottunk egy topcsapat ellen. Gratulálok a játékosaimnak az egész mérkőzésen tapasztalt kiváló csapatmunkához – értékelte az ETO elleni meccset Bujárszki Ádám.

Szombathelyi KKA U16 – Mosonmagyaróvári KC U16 47:24

- A Mosonmagyaróvár ellen a támadójátékunkba új elemeket és mozgásokat tanultunk. Az új alapjátékok beépítése, valamint a kapus nélküli támadójátékot szerettük volna alkalmazni és tesztelni. Ezen a felkészülési mérkőzésen is két védekezési rendszert gyakoroltunk. Sokat fejlődtünk mindkét rendszerben. A védekezésnek és a kapusteljesítményeknek köszönhetően rengeteg rendezetlen védelem elleni támadást tudtunk indítani. Több felállásban és formációban is játszottunk és gyakoroltunk. A támadójátékunkba az új elemek beépítése is jól halad. Közeleg a bajnoki rajt és a bemutatkozás. A héten megkezdjük az élesítést. A Ferencváros elleni edzőmérkőzéssel zárjuk a hathetes felkészülési programot. Gratulálok az egész csapatnak - fogalmazott U16-os csapatunk edzője, Bujárszki Ádám.