Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Ennyi hiba nem fért bele, a MOL Esztergom nyerte az újoncok rangadóját

Ennyi hiba nem fért bele, a MOL Esztergom nyerte az újoncok rangadóját

Kőkemény csata várt vasárnap délután az SZKKA felnőtt csapatára, hiszen a velünk együtt szintén feljutó, az NB I-es bajnokságban ötből öt győzelemmel 100%-os mutatóval álló MOL Esztergom otthonában léptünk pályára az újoncok rangadóján. Két Szmolek góllal és két Almeida védéssel indult a találkozó, de az első öt perc szoros küzdelme után a hazaiak kerültek lépéselőnybe. Bo Rudgaard időkérése sem törte meg az Esztergom lendületét, amely a 12. percben 9-4-re vezetett. Idegesen játszottunk, ami támadásban rengeteg hibázott vezetett, hátul pedig sorra kaptuk a kétperces kiállításokat, így nem volt esélyünk közelebb zárkózni. A rangadó első félidejében nem tudtunk úgy játszani, ahogy elterveztük, így a szünetben 16-10-ra az Esztergom vezetett.

A második játékrész elején is felváltva estek a gólok, de aztán megint jöttek a hibák támadásban, amit a hazai együttes kíméletlenül kihasznált: a hatgólos hazai előny pár perc alatt tízgólosra duzzadt, 23-13-nál a 39. percben kért újra időt az SZKKA trénere, Bo Rudgaard. Próbálkoztunk becsülettel, az akarattal nem volt gond, de ezen a napon semmi nem jött össze, negyedórával a vége előtt már 12-vel ment az Esztergom, amelynek a hajrában sem tudtuk már megnehezíteni a dolgát. Nagyon szerettük volna elvenni a riválisunk veretlenségét, de gyenge napot fogtunk ki, aminek nagyarányú vereség lett vége az idegenbeli rangadón, 35-22. Legközelebb a Magyar Kupában a DKKA ellen lesz lehetőségünk javítani, utána pedig zsinórban két hazai bajnoki következik az MTK, majd a Vác ellen.

Köszönjük a csapatot elkísérő szurkolóink támogatását!

MOL Esztergom – Szombathelyi KKA 35-22 (16-10)

K&H Liga 6. forduló, Suzuki Aréna, 640 néző, Jv.: Dáné, Marton

SZKKA: Almeida, Csatlós (kapusok) – Pődör R. 6, Kulcsár 1, Pődör B. 3, Djatevska 2, Szmolek 3, Akiyama 1, Kazai 2, Bujnochová 3, Balogh P. 1, Török, Varga N., Szeberényi, Gönczöl Vezetőedző: Bo Rudgaard