Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Negyven percig vezettünk, de a végét a tavalyi bronzérmes Mosonmagyaróvár bírta jobban

Remekül tartottuk magunkat a hazai felkészülési mérkőzésen, amelyet nagy iram és sok hiba jellemzett.
Negyven percig vezettünk, de a végét a tavalyi bronzérmes Mosonmagyaróvár bírta jobban

Az NB I-es bajnokság tavalyi bronzérmesét, a Motherson Mosonmagyaróvár együttesét fogadtuk második nyári felkészülési mérkőzésünkön péntek este a Haladás Sportkomplexum csarnokában, ahol közel telt ház és szinte bajnoki hangulat fogadta a csapatokat. Az edzőmeccs elején két vendéggólra Malovic válaszolt, majd rövid időn belül Marinovic három védést is bemutatott. A hetedik percben Pődör Rebeka előbb egyenlített, majd Kazai találatával már nálunk volt az előny, 4-3. A folytatásban is szorosan alakult a meccs, kőkemény küzdelem zajlott a pályán, az első félidő felénél 7-7 volt az állás. A Hypo elleni meccshez képest nagyot javult a védekezésünk, Naira Almeida pedig hetest is hárított, így kétgólos vezetéssel mentünk bele az első játékrész utolsó tíz percébe. 11-9-nél időt kért a Mosonmagyaróvár, amely a szünetre aztán felzárkózott egy találatra.

A fordulás után Akiyama szerezte az első gólt, de az emberelőnyben játszó MKC aztán a negyvenedik perc környékén egyenlíteni tudott, 18-18. A rutinos vendégcsapat a legapróbb hibáinkat is kihasználva fordítani is tudott, 19-21-es állásnál dán vezetőedzőnk rendelte magához a lányokat. Az utolsó negyedórába érve kétszer a kapufát is eltaláltuk, a Mosonmagyaróvár pedig elhúzott már 4 góllal is. A lányok azonban hatalmasat harcoltak és öt perccel a vége előtt feljöttek egy gólra, 28-29. Izgalmasan alakult a hajrá is, az összeszokottabb MKC jobban bírta a végét, de így is mindenképp biztató a folytatásra nézve, hogy egy végig szoros és izgalmas mérkőzésen kettő góllal maradtunk csak alul a tavalyi bronzérmes ellenében, 30-32.

Köszönjük Szurkolóinknak a támogatást a lelátóról!

Szombathelyi KKA – Motherson Mosonmagyaróvár KC 30-32 (14-13)

NB I-es Felkészülési mérkőzés, Haladás Sportkomplexum, 450 néző

SZKKA: Marinovic – Kazai 3, Pődör R. 5, Szmolek 2, Malovic 3, Kulcsár 3, Akiyama 3 Csere: Almeida, Csatlós (kapusok), Pődör B. 5, Varga N. 2, Bujnochova 1, Djatevska 2, Balogh P. 1, Szeberényi, Török, Gönczöl, Hornyák Vezetőedző: Bo Rudgaard Olsen