Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Népes stáb, edzői értekezletet tartottunk a szezonrajt előtt

Népes stáb, edzői értekezletet tartottunk a szezonrajt előtt

A héten már a legkisebbektől kezdve az összes utánpótlás-csapatunk munkába állt, egyesületünk pedig megtartotta a már-már szokásosnak is mondható szezon előtti edzői értekezletet. A klubvezetés és a népes edzői stáb a nagyszerű hangulatú megbeszélésen sok témában hozott döntéseket.

Pődör Zoltán ügyvezető elsőként bemutatta a klubhoz nyáron érkező új edzőket és ismertette, hogy az előttünk álló idényben melyik korcsoportot melyik szakember fogja irányítani. Az értekezleten pontosításra került a jelenleg is zajló utánpótlás-edzőtábor és a szezon közbeni edzések terembeosztása is.

Utánpótlásedzőink:

U19 (2005-2009): Vujovic Mirko

U17 (2007-2010): Huszár Benjámin

U15 (2009-2010): Bujárszky Ádám

U14 (2010-2011): Rédecsi Bence

U13 (2011-2012): Debreczeni György

U12 (2012-2013): Horváth Konrád

U11 (2013-2014): Molnár Viktória

U10 (2014-2015): Varga Nikolett

U9 (2015-2016): Pankotai Luca

U8 (2016-2017): Huszárné Varga Alexandra

Meghatároztuk, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan az előttünk álló idényben is a Magyar Kézilabda Szövetség által kiírt minden versenysorozat legmagasabb osztályában indítunk csapatot, valamint egyedülálló módon négy korcsoportban a nemzetközi Danube Kupában is versenyeztetjük kézilabdázóinkat.

Már most a felkészülési időszakban is több kirándulással, külföldi városnézéssel egybekötött edzőmérkőzésekre utazhatnak az SZKKA-s gyerekek és a szezon elindulása után is szeretnénk, hogy a nemzetközi Danube Kupában nem résztvevő korcsoportjaink is gazdagodjanak élményekkel, ezért év közben is preferáljuk és támogatjuk a különböző tornákon való részvételt.

Klubunk számára továbbra is kulcsfontosságú probléma a nem megfelelő a teremkapacitás, de örömmel tájékoztatjuk a szülőket, hogy a Paragvári Iskolával bővültek a helyszíneink, valamint plusz egy edzésidőpontban megállapodtunk az ELTE Savaria Egyetemi Központtal, aki kiemelt partnerünknek számít. Így is lesznek olyan edzések, ahol két csapat egy pályán fog osztozni, de folyamatosan dolgozunk azon, hogy újabb helyszíneket tudjunk bevonni.

A fő helyszíneinken már saját szertárral fogunk rendelkezni, melyeknek a feltöltése sporteszközökkel folyamatosan zajlik, hogy a kollégák minél színesebb edzéseket tudjanak tartani a gyerekeknek.

További hír, hogy a sportfelszerelések beszerzését is tovább folytatjuk. Az előző idényre minden korosztály új melegítőt kapott, az U14-es csapatig pedig új mezekig is eljutottunk. A mostani szezonra is minden igazolt sportolónk kap új táskát, edzőpólót és zoknit, illetve igény esetén a melegítő szettet is cseréljük.

Az edzői értekezleten meghatározásra került, hogy a hozzájárulási díj összege nem változik, ezt továbbra is banki átutalással fizethetik a szülők. Az utáláshoz szükséges adatokat az edzők osztják meg a korosztályok csoportjaiba.

Ahogy már többször kiemeltük, utánpótlásunkban is a fő irányvonal az atlétikai alapképzés, az idei szezontól már három atlétikai edzővel dolgozunk, akik heti szintek foglalkoznak a gyerekekkel. Egyesületünk legfőbb célja továbbra is, hogy játékosokat neveljünk Szombathelynek és a magyar kézilabdának. Bízunk benne, hogy minél több szombathelyi növendék eljusson válogatott szintig.