Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Óriási sikerek, fantasztikus élmények a bécsi tornákról

Három arany és egy ezüstéremmel zárták a hétvégét az SZKKA utánpótlás-csapatai.
Óriási sikerek, fantasztikus élmények a bécsi tornákról

Az egyik legsikeresebb hétvégéjeként bizonyára vastag betűkkel került be klubunk történelemkönyvébe a 2023-as Schmelz nemzetközi utánpótlástorna. A nagy hagyományokkal rendelkező, 30 éves múltra visszatekintő rangos tornán U13-as és U15-ös csapatunk aranyérmet nyertek, serdülőink pedig másodikként ezüstéremmel térhettek haza.

Elsőként U13-as csapatunk ért fel a csúcsra, sorrendben a Hypo, a Tulln, a Köflach, az MGA Fivers, a Langenlois, majd a döntőben az Atzgersdorf együttesét 21-4-re legyőzve veretlenül nyerte meg a 2011-es korosztály küzdelmeit.

- Augusztus elején felméréssel kezdtünk majd napi két edzéssel folytattuk a felkészülést az új bajnoki évadra, ami szeptember utolsó hétvégéjén kezdődik. A bécsi Schmelz utánpótlás torna jól beilleszthető volt a programunkba, így az edzőtáborral együtt gyakorlatilag hat napig együtt voltunk. A torna nagyon jól szervezett, igazi nyári fesztivál volt. A mérkőzéseket egy nagyon szép környezetben lévő sporttelepen rendezték, szabad téren játszottunk rövid, de nagy iramú mérkőzéseket. A nagy melegben nem volt mindig pontos a játékunk, ennek ellenére sok mindent ki tudtunk próbálni, ami nagyon hasznos volt. A döntő már igazi két félidős mérkőzés volt, ahol a lányaink extra teljesítményt nyújtottak. Fantasztikus érzés volt az eredményhirdetés is, hiszen a Szombathelyi KKA lánycsapatának játszották el a magyar Himnuszt. Köszönjük az egyesületnek, hogy részt vehettünk ezen a rendezvényen.A lányoknak és edzőknek is hatalmas élmény volt, gratulálok a csapatomnak! Köszönjük a szurkolást a szülőknek és az U15, illetve U17-es csapatunknak is – értékelt U13-as csapatunk edzője, Debreczeni György.

U13-as csapatunk: Mátyás Izabell, Szabó Szonja (kapusok), Geider Anna, Horváth Boglárka, Janzsó Alinka, Kis Csenge, Kósi Gerda, Makrai Szonja, Spitzer Enikő, Szabó-Rácz Heléna, Takács Eszter, Takács Virág, Tasnádi Luca, Vannesson Kyra

U15-ös csapatunk is hibátlan mérleggel masírozott a döntőig, ahol aztán a kiváló erőkből álló bécsi, Atzgersdorf ellen a torna legjobb játékával hódította el a kupát.

- Nagyon hasznos és számukra szakmailag értékes tornán vettünk részt. A 36 fokban kültéri pályán játszva komoly kihívás, és nagy erőfeszítés volt teljesíteni a gyerekeknek. Teljesen ismeretlen és más kézilabda kultúrájú országok csapataival játszottunk. A csoportmeccsek közül kiemelkedett a Hypo Niederösterreich elleni győztes mérkőzés, majd a lebonyolítás furcsaságából adódóan az elődöntőt is a Hypo Niederösterreich csapatával játszottuk. Gigászi csata folyt a pályán a pokoli melegben, végül egy kiváló végjátékkal ismét mi kerültünk ki győztesen és jutottunk a torna döntőjébe. A finálét már teremben játszottuk a helyi kötődésű bécsi 7 DROPS WAT Atzgersdorf ellen. A torna legjobb játékát nyújtottuk a döntőben. Rendkívül jó szellemben és összeszedetten játszottunk a kiváló erőkből álló hazai csapat ellen. Még számomra is meglepetés volt, hogy milyen szépen lehoztuk ezt a döntőt. Kiemelném kapusunkat Simon Emesét, aki egyedül védett végig hat mérkőzést. Összességében azt gondolom, hogy fantasztikus tornán vagyunk túl és megint sokat tanultunk és fejlődtünk. Szeretném megköszönni a szülőknek a nagyszerű szurkolást és a támogatást! Csapatomnak meg szívből GRATULÁLOK! Hajrá SZKKA – fogalmazott Bujárszki Ádám, U15-ös csapatunk trénere.

U15-ös és serdülő csapatunknak a meccsek mellett volt lehetősége felfedezni Ausztria és Bécs egyik legismertebb látványosságát, a Schönbrunni kastély meseszép udvarát.

Serdülőink úgy végeztek a torna második helyén, hogy a 2007-es korosztályban 2008-ban született játékosokkal versenyeztünk.

- Nagyon hasznos három napon vagyunk túl. A döntőt picit elizgultuk, meg kell tanulnunk kezelni a nyomást. A finálé második félidejére a játékvezetői felfogás, amihez nem tudtunk alkalmazkodni, így egy góllal alulmaradtunk. Ezzel a tornával véget értek az edzőmérkőzéseink, a szezonkezdetig most már a finomhangolásé lesz a főszerep. Köszönjük a klubnak, hogy részt vehettünk ezen a nemzetközi tornán, amely nagyon jól szolgálta a felkészülésünket – értékelt serdülő csapatunk edzője, Huszár Benjámin.

A Schmelz tornán szerzett két arany és egy ezüstérem mellé ifjúsági csapatunk is berakott egy aranyérmet a közösbe: U19-es gárdánk mindhárom mérkőzésén győzelmet aratva megnyerte a Bécs szomszédságában, Korneuburgban rendezett háromnapos utánpótlástornát.

- Ez a torna jól megmutatta, hogy az első edzőmeccstől a mai napig nagyokat léptünk előre. Folyamatos fejlődést látok a játékunkban és megmutattuk, hogy sok mindenre képesek vagyunk. Készen állunk a bajnokság kezdetére – mondta Mirko Vujovic, ifistáink edzője.

Alábbi galériánkban az U15-ös és U17-es döntőről, az eredményhirdetésről és a Schönbrunni kirándulásról is hoztunk fotókat: