Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Remek első félidővel alapoztuk meg az Esztergom elleni győztes edzőmeccset

Remek első félidővel alapoztuk meg az Esztergom elleni győztes edzőmeccset

Pődör Rebeka gólokkal és Almeida védésekkel indult a rangadónak is beillő, szintén NB I-es újonc Esztergomi KC elleni hazai felkészülési mérkőzésünk. Brazil hálóőrünk az első tíz percben öt védést is bemutatott, így gyorsan elhúztunk 6-2-re, rögtön időt is kért a vendégek trénere, Elek Gábor.

Stabil védekezések és remek labdaszerzések után még tovább tudtuk növelni a különbséget, negyedóra elteltével 10-4-re vezettünk. A folytatásban az Esztergom is rendezte sorait, a vendégek felzárkóztak három találatra (12-9), így a legjobbkor jött Akiyama emberhátrányos gólja és Almeida újabb hárítása. Miután visszavertük a vendégek zárkózási kísérleteit újra harcias játék jellemezte csapatunkat. Folyamatosan hibára késztettük az ellenfelet, így egyre csak nőtt különbség. A hétgólos Pődör Rebeka, a hatgólos Akiyama és a 8 védést bemutató Almeida vezérletével végül 18-11-re nyertük az első félidőt.

Almeida védésekkel és Pődör Rebeka gólokkal indult a második játékrész, de aztán szellősebbé vált a védelmünk és kisebb hullámvölgybe kerültünk, aminek következtében feljött az Esztergom három gólra, 20-17. Hosszú gólcsendünket Pődör Blanka tört meg hétméteresből és innentől újra átvettük a mérkőzés irányítását. Lendületbe jöttünk, amit 28-21-nél időkéréssel próbált megtörni a vendégek mestere. Innen azonban már nem volt visszaút az Esztergom számára, a hajrában felváltva estek a gólok, így a cseh ellenfelünk után a héten az NB I-es Esztergomot is hat góllal győztük le felkészülési mérkőzésen.

Szombathelyi KKA – Esztergomi KC 32-26 (18-11)

NB I-es felkészülési mérkőzés, Haladás Sportkomplexum

SZKKA: Almeida – Kazai 2, Bujnochová 2, Pődör R. 14, Szmolek 2, Kulcsár 2, Akiyama 6 Csere: Marinovic, Csatlós (kapusok), Pődör B. 1, Varga N. 1, Djatevska 1, Szeberényi, Balogh P. 1, Pankotai Vezetőedző: Bo Rudgaard Olsen