Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Repülőrajt az NB I-ben! Az első perctől vezetve nyertük meg a szezon első idegenbeli meccsét a DKKA otthonában

Repülőrajt az NB I-ben! Az első perctől vezetve nyertük meg a szezon első idegenbeli meccsét a DKKA otthonában

A Békéscsaba elleni győztes szezonnyitó után az NB I második fordulójában Dunaújvárosban, a DKKA vendégeként léptünk pályára. Malovic góljaival, majd egy remek Pődör-Szmolek összjáték után villámgyorsan elhúztunk 3-1-re rögtön a találkozó elején. Almeida harmadik védése után Szmolek zakatolt végig a pályán és fejezte be az akciót, 5-1-es vezetésünknél a hatodik percben azonnal időt kértek a hazaiak. Emberhátrányban is eredményesek voltunk, a DKKA pedig 10 perc játék után még mindig csak 2 gólnál járt, így tovább nőtt az előnyünk, 2-8. Pődör Blanka remek cselekkel járt túl a hazai védelem eszén, aminek köszönhetően tartottuk a kiharcolt különbséget, negyedóra után 10-5 volt az állás a javunkra.

A folytatásban ugyan próbáltak zárkózni a hazaiak, de remek védekezések és labdaszerzéseink révén gyorsindításból könnyű gólokat tudtunk szerezni, 7-13-nál újabb DKKA-időkérés következett. Voltak felvillanásai a hazaiaknak, de támadásban rendre megtaláltuk a réseket a védelmükön. Végig uraltuk az első játékrészt, ráadásul az utolsó perceket határozott védekezéssel és gyors gólokkal még inkább megnyomtuk, így a szünetre már teljesen megérdemelten kilencgólos vezetéssel mehettünk, 13-22.

Visszafogottan kezdtük a második félidőt, négy és fél percet kellett várnunk az első találatunkra. A térfélcserét követően ránk ijesztett a DKKA, de gyorsan rendezni tudtuk a sorokat és a 40. percre visszaállítottuk a nyolcgólos differenciát, 18-26. Hosszú percekig tartó szombathelyi gólcsend következett, a 48. percben Bo Rudgaard kért időt 20-26-os állásnál. A második harminc percben leginkább a küzdelem dominált, több helyzetet is elpuskáztunk, de a hazaiakat felemésztette, hogy folyamatosan 6-7 gólos hátrányban kézilabdáztak. Mindig volt válaszunk a DKKA próbálkozásaira, nem engedtük, hogy izgalmassá tegye a végét a hazai csapat, öt perccel a vége előtt 24-30-at mutatott az eredményjelző. Innentől már nem maradtak megválaszolatlan kérdések: az első perctől kezdve vezetve és a meccset végig kézben tartva végül hét góllal, 34-27-re nyertünk Dunaújvárosban. Az első két fordulóban két győzelmet aratva újoncként repülő rajtot vettünk az NB I-ben.

DKKA – Szombathelyi KKA 27-34 (13-22)

NB I 2. forduló, Városi Sportcsarnok Dunaújváros, Jv.:Hargitai, Markó

SZKKA: Almeida – Kazai 3, Pődör R. 10, Szmolek 6, Pődör B. 4, Malovic 6, Akiyama 3 Csere: Csatlós (K) Bujnochová 1, Kulcsár 1, Djatevska, Szeberényi, Varga N., Balogh P., Marinovic (K), Török Vezetőedző: Bo Rudgaard