Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

SZKKA-s házirangadót rendeztek az U15-ös Gyermekbajnokságban

U15-ös és U14-ös csapatunk áll a tabella első két helyén.
SZKKA-s házirangadót rendeztek az U15-ös Gyermekbajnokságban

A hétvégén Zalaegerszegen rendezték az U15-ös Gyermekbajnokság második fordulóját, ahol U15-ös csapatunk mellett U14-es együttesünk is részt vett. A játéknap pikantériája volt, hogy SZKKA-s házirangadón a két csapatunk is összecsapott, melyből végül az U15-ös lányok kerültek ki győztesen. A másik meccsét mindkét gárdánk megnyerte, így csapataink állnak a tabella első két helyén.

Szentgotthárdi KK – Szombathelyi KKA II. (U15) 25-27

Szombathelyi KKA II. (U15) - Szombathelyi KKA I. (U14) 31-26 (16-12)

- A felsőházba kerülés szempontjából két nagyon fontos mérkőzés várt a csapatra a Zalaegerszegen megrendezett második fordulóban. Az eddig veretlen Szentgotthárd ellen végig szoros és izgalmas mérkőzésen nagyon pontatlanul játszottunk. Kidolgoztuk a helyzeteket, de gondok akadtak a befejezéssel. Az utolsó hat percben érkeztünk meg a meccsbe, végül nagyon szoros végjátékban visszafogott teljesítménnyel sikerült fontos győzelmet aratni. Következett az egyesületen belüli házi rangadó az egy évvel fiatalabb csapatunkkal szemben. Kimondottan jól kezdtük a mérkőzést, végig kézben tartottuk a játékot. Voltak holtpontjaink, de összességében a második félidőben eldöntöttük a két pont sorsát. Szeretnék gratulálni az általam nagyon tisztelt Debreczeni György által vezetett csapatnak, akik igen sokra hivatott tehetséges korosztály. Dicséret illeti a csapatomat is, hiszen a küzdeni akarásban jelesre vizsgáztak, valamint kiválóan kamatoztatták az eddig megszerzett tudásukat. A kézilabda minden alapvető területén tovább kell dolgoznunk és fejlődnünk. Gratulálok a csapatomnak, hajrá SZKKA – fogalmazott U15-ös együttesünk trénere, Bujárszki Ádám.


Szombathelyi KKA II. (U15) - Szombathelyi KKA I. (U14) 31-26 (16-12)

Szombathelyi KKA I. (U14) - Egerszegi KK 35-21 (20-9)

- Az egymás elleni meccs rangadó volt a javából. Készültünk, hatalmasat küzdöttünk, ám valami hiányzott a játékunkból. Úgy érzem, hogy izgalmas, élvezetes mérkőzést játszottunk Ádám csapatával. Helyenként egészen jól védekeztünk és formás támadásokat is tudtunk vezetni, de most ennyi volt bennünk. A második találkozón azt kértem a lányoktól, hogy próbáljanak meg felszabadultan kézilabdázni, ez talán sikerült. Nehéz mérkőzés volt, mert méretileg lényegesen nagyobbak voltak az egerszegi lányok. Két jó meccset játszottunk, amelyekből tanulnunk kell. Köszönjük a szülőknek a biztatást és a segítséget – értékelt U14-es csapatunk edzője, Debreczeni György.