Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Szoros edzőmérkőzés a Bundesliga egyik topcsapatával: értékes tapasztalatokat szereztünk a Thüringer HC ellen

Szoros edzőmérkőzés a Bundesliga egyik topcsapatával: értékes tapasztalatokat szereztünk a Thüringer HC ellen

Szombaton délután a hétszeres német bajnok és Thüringer HC, a német Bundesliga bronzérmes csapata ellen játszottunk edzőmérkőzést az UFM Arénában Mosonmagyaróváron. A találkozó elején gyengén kezdtünk védekezésben, és rossz döntéseket hoztunk támadásban, ami lehetőséget adott kiváló ellenfelünknek, hogy több gyorsindításból szerzett góllal előnyhöz jusson, így aztán ötgólos hátrányba kerültünk.

A folytatásban sikerült javítanunk a védekezésünkön, és türelmesebben játszottunk támadásban is. Ebben az időszakban remekül teljesítettünk, ennek köszönhetően a szünetben mindössze kettő találat volt a hátrányunk. A második félidőben hasonló forgatókönyv valósult meg. Voltak olyan periódusok, amikor jól védekeztünk és eredményesen támadtunk, de több technikai hibát is elkövettünk. Ezek a hibák vezettek végül ahhoz, hogy elveszítettük a mérkőzést a Bundesliga topcsapatának számító Thüringer ellenében.

- A Thüringer egy kiváló csapat, amely minden alkalommal megbüntetett minket, amikor nem a legjobbunkat nyújtottuk. Német ellenfelünk megmutatta, mit kell tennünk ahhoz, ha a legmagasabb szinten akarunk versenyezni. Nagyon keményen és fizikálisan kell dolgozni védekezésben ahhoz, hogy megakadályozzuk őket a gólszerzéstől. Rengeteget tanultunk ebből a mérkőzésből – értékelt az SZKKA edzője, Bo Rudgaard.

Thüringer HC – Szombathelyi KKA 33-26 (15-13)

Nemzetközi felkészülési mérkőzés, Mosonmagyaróvár, UFM Aréna

SZKKA: Csatlós, Marinovic, Almeida (kapusok), Kulcsár 3, Varga N. 4, Pődör B. 4, Pődör R. 6, Kazai 1, Szeberényi, Dzatevska 1, Malovic 3, Bujnochová, Akiyama, Szmolek 2, Balogh P. 2, Török, Hornyák, Gönczöl Vezetőedző: Bo Rudgaard