Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Remek hangulatú ankéton ismerkedhettek meg Szurkolóink a csapattal

Remek hangulatú ankéton ismerkedhettek meg Szurkolóink a csapattal

Szerda délután a Hypo elleni edzőmeccse előtt szurkolói ankétot tartottunk a Haladás Sportkomplexum sajtótermében, amelyen mintegy negyven szimpatizáns vett részt. Az eseményt Pődör Zoltán klubvezető nyitotta meg, majd bemutatta a csapat új vezetőedzőjét, a neves dán szakembert, Bo Rudgaard Olsent, és röviden ismertette az edzőváltás körülményeit is.

Vezetőedzőnk a bemutatkozásában kifejezte örömét, hogy az SZKKA csapatát irányíthatja, és izgatottan várja az első mérkőzést. Ezt követően a nyáron igazolt új játékosaink is bemutatkoztak: Akiyama Natsumi, Naira Morgana Mendes de Almeida, Karin Bujnochova, Djurdjina Malovic, Petra Marinovic és Ivana Djatevska is eltökélt és mindent megtesz, hogy sikeres szezont zárjunk majd.

A remek hangulatú ankét folytatásában az SZKKA első embere, Pődör Zoltán ismertette az NB I-es bajnokság célkitűzéseit, amely elsősorban a biztos bennmaradás kiharcolása. Az ügyvezető elmondta, a topcsapatok mögött tíz azonos képességű gárda csatázik majd a helyezésekért, ezért a hazai rangadókon mindenképp nyerni kell, ehhez pedig a szurkolóink támogatására is nagy szükség lesz. A drukkerek megígérték, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan idén is nyolcadik játékosként állnak a csapat mögött. Klubvezetőnk hangsúlyozta, hogy a sorsolásunk ugyan kedvező, de minden ellenfelet komolyan kell vennünk. Örömteli az is, hogy hazai pályán kezdhetjük a szezont a Békéscsaba ellen, hiszen van miért revansot vennünk a békésiekkel szemben. Pődör Zoltán kitért arra is, hogy a vezetőség dolgozik azon is, hogy az Aréna Savaria mellett a Haladás Sportkomplexum csarnokában is legyenek NB I-es SZKKA-meccsek.

Az ankéton Bo Rudgaard Olsentől is kérdeztek a szurkolók, akik arra voltak kíváncsiak, hogy milyen játékstílus várható a csapattól. A tréner elmondta, hogy egyelőre az ismerkedés fázisában vannak, a csapat még tanulja az új rendszert és bár kiváló egyéni teljesítményekkel találkozik, a csapatjátékban még sokat kell fejlődünk. Kiemelte, nem csak a szívre, hanem az észre is szükség lesz a szezon során és hangsúlyozta a sok mozgás és a kemény védekezés fontosságát. Pődör Zoltán elárulta az új vezetőedzővel kapcsolatban, hogy a tárgyalások során már azzal is szimpatikus volt, hogy az első kérdései között szerepelt az utánpótlásedzőkkel való találkozás, egyeztetés, ezzel is jelezve, hogy az utánpótlásban pallérozódó tehetségekre is nagy figyelmet kíván fordítani.

Az ankéton mindenki számára világossá válhatott, hogy a csapat rendkívül motiváltan, sikerre éhesen, valamint az egész közösséggel együtt bizakodva várják a szeptember elején rajtoló NB I-es szezont.

Köszönjük minden résztvevőnek, hogy velünk voltak. Találkozunk a legközelebbi hazai edzőmérkőzésen!