Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Teltházas meccsen, győzelemmel tértünk vissza az NB I-be

Magabiztosan, végig vezetve végül 39-36-ra nyertünk a Békéscsaba elleni szezonnyitón.
Teltházas meccsen, győzelemmel tértünk vissza az NB I-be

Felfokozott hangulat és telt ház fogadta a csapatokat a Békéscsaba elleni NB I-es nyitómérkőzésen, amikor két év után láthattunk újra élvonalbeli kézilabda mérkőzést Szombathelyen. A találkozó vendéggóllal indult, amire Pődör Rebeka gyorsan válaszolt. Az első percekben még a Békéscsaba irányított, azonban a 8. percben sikerült előbb kiegyenlíteni, majd Malovic találatával a vezetést is átvettük. A folytatásban is rendkívül szoros küzdelem alakult ki, az első negyedóra végén 9-9 volt az állás. A következő percekben aztán átvettük az irányítást. Marinovic remek védésekkel szállt be, amelynek köszönhetően sikerült négy góllal meglépni (14-10). A vendégek ugyan időt kértek, de a szünetig nem sikerült szorosabbá tenniük a találkozót, így 19-15-ös hazai vezetéssel vonultak pihenőre a felek.

8Jól kezdtük a második félidőt, hét gólra, 24-17-re növeltük az előnyt. Ekkor azonban a Békéscsaba könnyű gólokkal elkezdett felzárkózni, így 25-20-nál Bo Rudgaard kényszerült időt kérni. Az időkérés megtette a hatását, Kazaiék újra rendezték sorokat, és nem engedték közelebb a vendégeket, 30-24-nél ismét időt kértek a lila-fehérek, amikor még negyedóra volt vissza a találkozóból. Az utolsó tíz percben mind támadásban, mind védekezésben sok hibát vétettünk, amit a Békéscsaba azonnal kihasznált. A végén egy utolsó rohamot indítottak a vendégek, azonban a hátrányuk túl nagynak bizonyult, sikerült a végéig megtartani a kiharcolt előnyt. Összeségében magabiztosan, végig vezetve három góllal, 39-36-ra nyertünk és győzelemmel tértünk vissza az NB I-be.

Köszönjük a fantasztikus támogatást!

Szombathelyi KKA – TAPPE-Békéscsabai ENKSE 39-36 (19-15)

NB I 1. forduló, Haladás Sportkomplexum, 480 néző, Jv.: Felhő, Öcsi

SZKKA: Almeida – Kazai 7, Pődör R. 10, Szmolek 1, Malovic 4, Kulcsár 4, Akiyama 4 Csere: Marinovic, Csatlós (kapusok), Pődör B. 4, Varga N. 2, Djatevska 2, Bujnochová 1, Szeberényi, Balogh P., Török Vezetőedző: Bo Rudgaard