Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Tökéletes szezonrajt az U15-ös Gyermekbajnokságban: U15-ös és U14-es csapatunk is két győzelemmel kezdett

Tökéletes szezonrajt az U15-ös Gyermekbajnokságban: U15-ös és U14-es csapatunk is két győzelemmel kezdett

Szombathelyi szempontból ragyogóan sikerült a szezon első fordulója az U15-ös Gyermekbajnokságban. A Nagykanizsán rendezett játéknapon U15-ös és a korosztályt ugró, egy évvel idősebbek között szereplő U14-es csapatunk is magabiztosan húzta be mindkét mérkőzését az idényrajton. Részletek:

U15-ös Gyermekbajnokság, 1. forduló, Nagykanizsa:

Tunsgram SE – Szombathelyi KKA I. (U14) 26-41

Szombathelyi KKA I (U14) – Körmendi DMTE 39-11

- Izgatottan készültünk a nyitófordulóra, hiszen akkora változtatás lett a gyermekkézilabda versenyek lebonyolításában, hogy hirtelen korcsoportot ugrottunk, úgyhogy az U14-es korosztályt ki is hagytuk. Aztán a labda is nagyobb lett, a mérkőzések is hosszabbak és a wax használata, ami aztán egy kicsit viccessé is tette játékunkat. Szóval elkezdtük és a lányok beleadtak mindent. Nagyon jó volt látni rajtuk az akaratot, az elszántságot. Én úgy láttam, hogy a védekezésünk nagyon erős és stabil volt, a támadásainkat pedig majdnem mindig tudatosan próbálták felépíteni a lányok. Örülök és drukkolok a csapatomnak, hogy ezt a hozzáállást tudjuk sokáig magunkkal vinni – értékelt U14-es csapatunk edzője, Debreczeni György.


GÓNA SZKKE – Szombathelyi KKA II. (U15) 15-36

Szombathelyi KKA II. (U15) - Tungsram SE 31-23

- A bajnokság első fordulóján számomra teljesen ismeretlen csapatokkal játszottunk. Kíváncsian vártam, hogy mire leszünk képesek ebben a mezőnyben. Első mérkőzésünket nagyon magabiztosan nyertük a GÓNA ellen. Jól működött a védekezésünk és ezekből gyors ellentámadásokat tudtunk vezetni. A második mérkőzésen a hazai pályán játszó Nagykanizsa ellen rangadóra készültünk. Nagyon szoros első félidő után a második játékrészben az ellenfél fülé tudtunk kerekedni. Sokkal pontosabban és hatékonyabban játszottunk. A felsőházba kerülés szempontjából igen értékes győzelmet arattunk. Három hete vettem át a csapat irányítását. Lelkesen és szorgalmasan dolgoznak a lányok. Örülök, hogy csapatként funkcionáltunk mindkét mérkőzésen. Gratulálok a csapatomnak! Hajrá SZKKA – fogalmazott az U15-ös korosztályt irányító Bujárszki Ádám.