Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

U14-es csapatunk számára is hatalmas élmény volt a makarskai torna

U14-es csapatunk számára is hatalmas élmény volt a makarskai torna

Ahogy korábban beszámoltunk róla, három csapattal vettünk részt a múlt héten a nagy hagyományokkal rendelkező makarskai nemzetközi utánpótlástornán a horvát tengerparton. U15-ös és U13-as csapatunk ezüstérme mellett az idősebb korosztályban szereplő U14-es együttesünk is szépen helytállt, nagyot harcolva a 14. helyen végeztek a lányok. A csapat két játékosa, Biró Luca és Halász Emília mesélt élményeiről.

- Nagy izgalommal vártuk a csapattal a makarskai utazást, mivel eddig csak a nagyobbaktól hallottunk róla és csak elképzelni tudtuk egy ilyen útnak a hangulatát. Vajon milyen lehet szabadtéren, melegben, műfüves pályán játszani? A meccseket megelőzve egy jó hangulatú megnyitóban volt részünk, ahol több száz játékossal, különböző országokból vonultunk fel és egy órási buliba csöppentünk. Másnap kezdetét vették a csoportmeccsek, ahol megtapasztaltuk az újdonság nehézségeit: szembesültünk a meleggel és a csúszós műfüves pályával. Sajnos nem tudtunk teljes kerettel utazni, így a meccsek alatt cserére, felfrissülésre minimális lehetőségünk volt. Nagyobb korcsoportba indultunk, ahol kijöttek a meccsek alatt a különbségek, de úgy gondolom megtettünk mindent, harcoltunk, küzdöttünk, sok tapasztalattal gazdagodtunk. A fárasztó, izzasztó meccsek után legjobb volt a tengerbe felfrissülni, sokat fürdeni, viccelődni a vízben. Élveztük az esti szabadprogramokat, ahol közös sétákra, fagyizásra, vásárlásra volt lehetőségünk. A torna utolsó napja volt a legizgalmasabb, ahol a kisebb és a nagyobb korosztálynak szurkolhattunk a döntőben. Mindkét csapatnak gratulálok az ezüstéremhez! Én pozitív élményekkel tértem haza, nagyon jól éreztem magam, reméljük lesz még lehetőségünk a későbbiekben is ilyen tornán részt venni – mondta U14-es csapatunk játékosa, Biró Luca.

- Nagyon vártuk már, hogy elindulhassunk. A több száz kilométeres út után megláttuk Makarskát. A csapattal nagyon izgultunk. Tudtuk, hogy nehéz meccsek állnak előttünk az idősebb korosztályba szereplés miatt de mi még így is a legjobban szerettünk volna teljesíteni. A műfüves pálya okozott meglepetéseket, a meleg néha már kibírhatatlan volt, de hamar túlléptünk rajta. A déli órákban lévő meccseink voltak a legnagyobb kihívások számunkra. A meccsek közötti strandolás, fagyizás és az a sok közös élmény felejthetetlen. A csapatépítés szempontjából a legjobb volt. Habár nem tudtunk úgy teljesíteni, ahogy szerettünk volna, de örömmel néztük, ahogy a másik két csapatunk gyönyörű eredmény ért el. A nyertes meccsünket és amiért nem adtuk fel, az edzőnknek Bencének köszönhetjük, hogy elhozott ide minket és végig biztatott minket, emellett az ott levő szülők támogatását és szurkolását is köszönjük. Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Nagyon hálás vagyok ezért a felejthetetlen élményért – mesélte Halász Emília.