Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

U20-as, U18-as és U16-os csapatunk is Budaörsön játszott edzőmeccset

Egy győzelem és két vereség a mérlegünk.
U20-as, U18-as és U16-os csapatunk is Budaörsön játszott edzőmeccset

A múlt hétvégén a Moyra Budaörs Handball meghívására U20-as, U18-as és U16-os csapatunk is edzőmérkőzésen lépett pályára Budapesten.

Eredmények:

Szombathelyi KKA U20 – Budaörs U20 26:37

Szombathelyi KKA U18 – Budaörs U18 25:31

Szombathelyi KKA U16 – Budaörs U16 27:21

- Tizenöt percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, egészen eddig fegyelmezett is volt a csapat. Fizikálisan sokat kell még dolgoznia a lányoknak, a védekezés és a visszarendeződés nem volt megfelelő egy ilyen kaliberű ellenféllel szemben. Viszont pozitívum, hogy a csapatnak volt tartása és a második félidőben nem voltak nagyobb hullámvölgyek a játékosok teljesítményében – mondta az U20-asok meccséről a Vujovic Mirkót helyettesítő Huszár Benjámin.

- Belső poszton több hiányzóval érkeztünk Budaörsre. A mérkőzés célkitűzése a kemény védekezés, visszarendeződés és a megfelelő mentalitás volt. A mérkőzés során végig fegyelmezettek voltunk, és jó mentalitásban kézilabdáztunk (nem volt elveszett labda, csúsztak másztak a lányok) A hiányzók ellenére egy erős ellenféllel szemben félidőnként 3 góllal maradtunk alul, így a végeredmény 31:25 lett. A különbség a helyzetkihasználások miatt alakult ki. Tetszett, hogy állandóan helyzeteket tudtunk kialakítani, a holtpontok a befejezésekben mutatkoztak meg. Ez volt a felkészülésünk harmadik hete, ami terhelés szempontjából a legkeményebbre volt tervezve. A lányok jól dolgoznak, motiváltak, a hiányzóknak viszont fel kell zárkózniuk fizikálisan, hogy több variációs lehetőségeink legyenek – fogalmazott U18-as gárdánk trénere, Huszár Benjámin.

- Három hete kezdtük a felkészülésünket a bajnoki szezonra. Nagyon komoly munkát végeztünk az elmúlt hetekben. Jó szellemben nagy alázattal dolgoznak a lányok. Vártuk már az első edzőmérkőzést. Úgy állítottam össze az edzőmérkőzéseket, hogy magasan képzett erős ellenfelekkel tudjunk játszani. Látszott a lányokon, hogy már nagyon szeretnének játszani és gyakorolni a különböző elemeket mérkőzésszituációban. Meglepően jól működött a védekezésünk, amelyhez kiváló kapusteljesítmények párosult. Tudtuk gyakorolni a nyitott és a zárt területvédekezést is. Több jó egyéni teljesítmény is kellet a mai győzelemhez. Összességében elégedett vagyok a látottakkal, de még sokat kell dolgozni ahhoz, hogy a bajnoki rajtra a legjobb állapotba kerüljünk – értékelt U16-os csapatunk edzője, Bujárszki Ádám.