Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Utánpótlás: Három edzőmeccs, három győzelem a DAC ellen

U20-as, U18-as és U16-os csapatunk nyerni tudott hazai felkészülési mérkőzésen a Dunaszerdahely ellen.
Utánpótlás: Három edzőmeccs, három győzelem a DAC ellen

A héten három kiemelt korosztályunk, az U20-as, az U18-as és az U16-os csapatunk is hazai felkészülési mérkőzésen fogadta a Dunaszerdahely korosztályos gárdáját. A tikkasztó hőségű egyetemi csarnokban mindhárom együttesünk győztesen hagyta el a pályát az edzőmérkőzéseken.

Fotógalériánkból pedig az is kiderül, hogy U16-os csapatunk a mostani edzőmérkőzése után kapta meg hivatalosan a nyár elején a horvátországi Makarskán nyert nagyon szépen csillogó ezüstérmeket, melyeket az SZKKA első embere, Pődör Zoltán adott át a szép sikert elérő lányoknak. 

Szombathelyi KKA U16 – HC Dac Dunaszerdahely U16 33:32

3x20 perc játékidő

- Irreális körülmények között játszottunk nagyon hasznos felkészülési mérkőzést a Dunaszerdahely ellen. Harmincnyolc fok volt az egyetemi sportcsarnokban. Ennek ellenére óriási küzdelem és harc folyt a pályán 3x20 perc alatt. Igencsak szoros volt mindhárom félidő. Nehezen adta meg magát az ellenfél. Kétféle területvédekezést (3:2:1 és 6:0) terveztem tesztelni. A nyitott védekezésbe most sokat hibáztunk, nem tudtuk megtartani a jól cselező ellenfél játékosait. A zárt védekezésünk sokkal jobban működött, kivéve a sánctevékenységet. Mindkét védekezést még sokat kell gyakorolni és pontosítani. A támadójátékukban próbálunk új elemeket beépíteni és voltak is biztató momentumok a támadásaink során. A kapusteljesítmény nem volt extra, de átlag feletti volt a védésszám. A nehéz körülményeket leküzdve rendkívülit küzdött a csapat! Mindenki igyekezett sok munkát befektetni ebbe a mérkőzésbe. Építkezünk tovább és bízom benne, hogy fejlődünk minden fontos területen amit a sportág megkövetel. Gratulálok a csapatomnak – mondta a meccsről Bujárszki Ádám, U16-os együttesünk trénere.

Szombathelyi KKA U18 – HC DAC Dunaszerdahely U18 43-39 (14-16, 33-32)

2x25 perc + 20 perc játékidő

- Minden elismerésem a lányoké, hogy így összekapták magukat erre a hazai mérkőzésre. 38 fokban embert próbáló volt játszani, de óriási szívvel és akarattal kézilabdáztunk. Több játékos javított az előző nap után, bizonyított és megmutatta igazi arcát. Három játékosunk ma pihent, a fiatalabbak pedig szép teljesítménnyel mutatkoztak be az U18-as csapatban. Napról napra kezdünk igazi csapat lenni, és elégedett vagyok az eddigiekkel – értékelt U18-as csapatunk edzője, Huszár Benjámin.

Szombathelyi KKA U20 – HC DAC Dunaszerdahely U20 33-25

- Pozitívan értékelem a mérkőzést, különösen örültem, hogy Brigi és Réka hosszú szünet után újra pályára léphetett. Voltak biztató jelek támadásban, de a védekezésen még javítanunk kell. Még csak a felkészülés elején vagyunk, de ebben a szezonban a gyors játékra fogunk nagyobb hangsúlyt fektetni – fogalmazott U20-asaink edzője, Vujovic Mirko.